Βασίλισσα Ελισάβετ: Θα διορίσει τον νέο πρωθυπουργό στο κάστρο του Μπαλμόραλ και όχι στο Μπάκιγχαμ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Θα διορίσει τον νέο πρωθυπουργό στο κάστρο του Μπαλμόραλ και όχι στο Μπάκιγχαμ

Ο διορισμός του πρωθυπουργού είναι ένα από τα λίγα προσωπικά προνόμια της βασίλισσας και όπως ανέφεραν πηγές είναι ένα καθήκον που σκόπευε να εκπληρώσει αυτοπροσώπως

vassilissa_elisabeth_net
Η βασίλισσα Ελισάβετ πρόκειται να διορίσει τον νέο πρωθυπουργό στο κάστρο του Μπαλμόραλ αντί για τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, καθώς εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με την κίνησή της επισημαίνουν δημοσιεύματα. Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι στις 6 Σεπτεμβρίου θα υποβάλει επισήμως την παραίτησή του στην Αυτή Μεγαλειότητα και στη συνέχεια η μονάρχης θα καλέσει τον νικητή του ζευγαριού Τρας - Σουνάκ προκειμένου να τον διορίσει πρωθυπουργό.

Μάλιστα όπως σημειώνει η The Sun ήδη υπάρχουν σχέδια αναφορικά με τον τρόπο που θα γίνει η τελετή της ανάληψης των καθηκόντων του νέου πρωθυπουργού στο κάστρο του Μπαλμόραλ. Ωστόσο οι επίσημες αποφάσεις πρόκειται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Μία πηγή που μίλησε στη Sun δήλωσε ότι «η βασίλισσα δέχεται συμβουλές προκειμένου να μην ταξιδέψει. Προφανώς κανείς δεν λέει στη βασίλισσα τι να κάνει και στην τελική είναι δική της απόφαση. Όπως είδαμε της αρέσουν οι εκπλήξεις. Και αυτό διότι εμφανίστηκε στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ για τους εορτασμούς του Ιωβηλαίου».

Σημειώνεται πως ο τελευταίος πρωθυπουργός που φίλησε το χέρι της βασίλισσας μακριά από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ήταν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ. Το συγκεκριμένο γεγονός είχε λάβει χώρα στο αεροδρόμιο του Χίθροου όταν η βασίλισσα είχε αναλάβει τα καθήκοντά της μετά τον θάνατο του πατέρα της.

Όσον αφορά τον τελευταίο πρωθυπουργό που ανέλαβε τα καθήκοντά του σε ξένο έδαφος ήταν το 1908. Τότε ο Χέρμπερτ Άσκουιθ είχε ταξιδέψει στο Μπιαρίτζ όπου έκανε διακοπές ο βασιλιάς Εδουάρδος Ζ'. Ο διορισμός του πρωθυπουργού είναι ένα από τα λίγα προσωπικά προνόμια της βασίλισσας και όπως ανέφεραν πηγές είναι ένα καθήκον που σκόπευε να εκπληρώσει αυτοπροσώπως.



Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης για παρακολουθήσεις: Συμφέροντα εντός κι εκτός θέλουν αδύναμες κυβερνήσεις - Δεν κάνω πίσω, ο λαός αποφασίζει

Αλεποχώρι: Πυροβόλησε ευθεία προς τα παιδιά ο 70χρονος - «Περίεργος τύπος» λένε οι γείτονες

Πολεμικό Ναυτικό: Θρίλερ ο ξαφνικός θάνατος της 19χρονης Θάλειας - Εφαγε σε αλυσίδα fast food στην Τυνησία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης