ΗΠΑ: «Ψήνεται» συνάντηση Μπάιντεν - Τζινπίνγκ εν μέσω εντάσεων για την Ταϊβάν

ΗΠΑ: «Ψήνεται» συνάντηση Μπάιντεν - Τζινπίνγκ εν μέσω εντάσεων για την Ταϊβάν

Διαρκείς οι διαπραγματεύσεις του Λευκού Οίκου με το Πεκίνο - Απειλές του Κινέζου υπουργού Εξωτερικού στις ΗΠΑ με αφορμή την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν

biden-xi-jinping
Διαρκείς και σε εξέλιξη, είναι οι διαπραγματεύσεις για τη διοργάνωση συνάντησης μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και του Κινέζου ηγέτη, Σι Τζινπίνγκ, όπως δήλωσε την Παρασκευή ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο Μπάιντεν συζήτησε το ενδεχόμενο μιας προσωπικής συνάντησης κατά την τελευταία συνομιλία του με τον Κινέζο ηγέτη.

«Συμφώνησαν ότι οι ομάδες θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες. Δεν μπορούμε ακόμη να ανακοινώσουμε τον χρόνο και τον τόπο», δήλωσε ο αξιωματούχος, σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δυο χωρών είναι τεταμένες λόγω Ταϊβάν.

Εξάλλου, νωρίτερα σήμερα, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι χρησιμοποίησε «σκληρή γλώσσα» κατά της Ουάσινγκτον, λέγοντας πως «ο αγώνας των ΗΠΑ εναντίον περισσότερων από 1,4 δισεκατομμυρίων Κινέζων δεν θα έχει καλό τέλος». «Η Πελόζι επισκέφθηκε την Ταϊβάν, πραγματοποίησε μια πολιτική πρόκληση και δημιούργησε ένταση στο στενό της Ταϊβάν. Η παραβίαση των υποχρεώσεών τους και η εσκεμμένη πρόκληση στο ζήτημα της Ταϊβάν μπορεί μόνο να υπονομεύσει περαιτέρω την αξιοπιστία των Ηνωμένων Πολιτειών» ανέφερε ο Γουάνγκ.


Ειδήσεις σήμερα:

Μετανιωμένη η 75χρονη που πέταξε το μπαστούνι της σε σκυλί - «Ήθελα μόνο να το τρομάξω»

Καταβλήθηκαν ήδη 155 εκατ. ευρώ σε πάνω από 2 εκατομμύρια δικαιούχους του Fuel Pass 2

Εντοπίστηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη στον Βοτανικό – Για έγκλημα μιλούν οι Αρχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης