Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε σήμερα ότι η προχωρημένη του ηλικία και η δυσκολία του στο περπάτημα οδηγούν σε μια νέα φάση στη θητεία του και επανέλαβε ότι θα είναι έτοιμος να παραιτηθεί κάποια μέρα εάν δεν μπορεί να ηγηθεί της εκκλησίας λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.
«Δεν νομίζω ότι μπορώ να συνεχίσω να κάνω ταξίδια με τον ίδιο ρυθμό όπως πριν», δήλωσε ο πάπας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της πτήσης ενώ επέστρεφε στη Ρώμη ύστερα από ταξίδι μίας εβδομάδας στον Καναδά.
Τους τελευταίους μήνες, ο 85χρονος Φραγκίσκος χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο ή μπαστούνι λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με το γόνατό του. «Νομίζω ότι στην ηλικία μου και με αυτό τον περιορισμό, θα πρέπει να συγκρατηθώ λίγο για να μπορώ να υπηρετώ την Εκκλησία ή να αποφασίσω να αποχωρήσω», δήλωσε.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη