«Μοιραίες» αποδείχθηκαν οι διακοπές σε τουριστικό θέρετρο της Αιγύπτου για μια γυναίκα από την Αυστρία, ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε από καρχαρία την ώρα που κολυμπούσε, καθώς δεν είχε αντιληφθεί ότι το σαρκοβόρο ψάρι έπλεε στα ίδια νερά και καραδοκούσε για το επόμενο θύμα του.
Η 68χρονη τουρίστρια μόλις είδε τον καρχαρία να πλησιάζει προς το μέρος της προσπάθησε να βγει προς την ακτή κολυμπώντας όσο πιο γρήγορα μπορούσε, για κακή της τύχη όμως δεν κατάφερε να γλιτώσει από τα δόντια του. Μπροστά στα μάτια των έντρομων παραθεριστών του Σαρμ Ελ Σέιχ στην Ερυθρά Θάλασσα, την «γράπωσε» και της έκοψε το χέρι και το πόδι.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκληρές εικόνες
Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν λίγο αργότερα -την ώρα που μεταφερόταν με ασθενοφόρο στον νοσοκομείο- να καταλήξει λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας.
Μετά το σοκαριστικό περιστατικό, Ρώσοι τουρίστες που κατέγραψαν το σκηνικό με τα κινητά τους τηλέφωνα, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απουσία ναυαγοσωστών και διασωστών από την παραλία.
Οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν για τρεις μέρες το κολύμπι, τις καταδύσεις και το ψάρεμα στη γύρω περιοχή υπό τον φόβο εμφάνισης καρχαριών ξανά στα νερά.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Η NOMOS, η πιο αξιόπιστη και πλήρης βάση νομικής πληροφόρησης στην Ελλάδα, παρουσίασε τον NOMOS AI Partner, έναν ψηφιακό συνεργάτη που υποστηρίζει τον σύγχρονο νομικό για ταχύτερη έρευνα, βαθύτερη ανάλυση και πιο αποτελεσματική καθημερινή εργασία.