Σαουδική Αραβία: Κατασχέθηκαν πολύχρωμα παιχνίδια γιατί... προωθούν την ομοφυλοφιλία – Δείτε βίντεο

Σαουδική Αραβία: Κατασχέθηκαν πολύχρωμα παιχνίδια γιατί... προωθούν την ομοφυλοφιλία – Δείτε βίντεο

Η κρατική τηλεόραση της χώρας ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι κατάσχουν αντικείμενα με έντονα χρώματα στα καταστήματα και επιβάλλουν πρόστιμα σε όσους τα πωλούν επειδή προωθούν την ομοφυλοφιλία και στοχεύουν τη νεότερη γενιά

Saudi_Arabia_seizes_rainbow_toys
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας κατάσχεσαν παιδικά παιχνίδια και ρούχα σε χρωματισμούς ουράνιου τόξου επειδή υποτίθεται ότι προωθούν την ομοφυλοφιλία.

Ένα ρεπορτάζ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Al Ekhbariya δείχνει αξιωματούχους σε ένα κατάστημα - με ορισμένα από τα προϊόντα να φέρουν το λογότυπο Claire's Accessories - να λένε σε δημοσιογράφο ότι τα προϊόντα ενέχουν κίνδυνο για τους νέους.

Ο δημοσιογράφος εξηγεί ότι τα αντικείμενα έχουν κατασχεθεί από το Υπουργείο Εμπορίου επειδή σχετίζονται με την ομοφυλοφιλία.



«Πραγματοποιούμε έρευνα για αντικείμενα που έρχονται σε αντίθεση με την ισλαμική πίστη και τα δημόσια ήθη και προωθούν την ομοφυλοφιλία στοχεύοντας τη νεότερη γενιά», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εμπορίου στο κανάλι.

Κλείσιμο
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι τα χρώματα του ουράνιου τόξου στέλνουν «ένα δηλητηριασμένο μήνυμα» στα παιδιά και δείχνει ένα πακέτο με την ένδειξη Crayola, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα του είχε εντοπίσει "μια σειρά από παραβιάσεις των δημοσίων ηθών".



Η σημαία του ουράνιου τόξου υιοθετείται όλο και περισσότερο ως σύμβολο της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση η πλειονότητα των παιχνιδιών που κατασχέθηκαν χρησιμοποιούσαν τα χρώματα για διακόσμηση και για να προσελκύσουν τα μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Σαουδική Αραβία απαγορεύει τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.



Ειδήσεις σήμερα

Power Pass: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για το επίδομα ρεύματος - Ποιοι είναι δικαιούχοι και τι ποσά θα εισπράξουν

Θεία της 22χρονης αθλήτριας στίβου που πέθανε ξαφνικά στην Κομοτηνή: «Δεν ήταν εμβολιασμένη»

Θεσσαλονίκη: Διαμέρισμα-«υγειονομική βόμβα» - 16 σκυλιά σε άθλιες συνθήκες υγιεινής - Συνελήφθη 60χρονη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης