Θεσσαλονίκη: Διαμέρισμα-«υγειονομική βόμβα» - 16 σκυλιά σε άθλιες συνθήκες υγιεινής - Συνελήφθη 60χρονη

Θεσσαλονίκη: Διαμέρισμα-«υγειονομική βόμβα» - 16 σκυλιά σε άθλιες συνθήκες υγιεινής - Συνελήφθη 60χρονη

Ερευνάται αν η συγκεκριμένη υπόθεση συνδέεται με εμπορία ζώων, καθώς τα σκυλιά φέρεται να ανήκουν σε γνωστές ράτσες - Σε βάρος της 60χρονης ιδιοκτήτριας του διαμερίσματος σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην ευζωία των ζώων συντροφιά

skylakia
Χειροπέδες σε 60χρονη που είχε στο διαμέρισμά της, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, 16 δεσποζόμενα σκυλιά που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, πέρασαν σήμερα οι αστυνομικοί του Τμήματος Τούμπας – Τριανδρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, την αστυνομία ειδοποίησαν άνθρωποι της γειτονιάς οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε από την έντονη δυσοσμία και όσα έβλεπαν να συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο για να διερευνήσουν την καταγγελία, διαπίστωσαν ότι μέσα στο διαμέρισμα 70 τ.μ υπήρχαν συνολικά 12 ενήλικα σκυλιά και τέσσερα κουτάβια, ενώ οι χώροι του σπιτιού ήταν ρυπαροί, γεμάτοι ακαθαρσίες και δεν τηρούνταν κανένας κανόνας υγιεινής.

Η 60χρονη ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και εις βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην ευζωία των ζώων συντροφιά. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν δύο προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα 4.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται αν η συγκεκριμένη υπόθεση συνδέεται με εμπορία ζώων, καθώς τα σκυλιά φέρεται να ανήκουν όλα σε γνωστές ράτσες.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα αδέσποτα ζώα, με εντολή εισαγγελέα και με την συνδρομή της κτηνιατρική υπηρεσίας, τα σκυλιά μεταφέρθηκαν για φιλοξενία σε καταφύγιο.

Όπως εξήγησε ο κ. Σωκράτης Δημητριάδης, τα σκυλιά είναι όλα μικρόσωμα και μεσαία, και η κατάσταση στην οποία εντοπίστηκαν να ζουν σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλή και ιδανική για τα ζώα.

Ο κ. Δημητριάδης υπογράμμισε, επίσης, ότι ανάλογα με την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, υπάρχει πρόβλεψη ούτως ώστε τα σκυλιά να δοθούν για υιοθεσία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Αύριο το τελευταίο αντίο στην 22χρονη αθλήτρια που κατέρρευσε στην Κομοτηνή - Η προσοχή στραμμένη σε τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις

Κομπίνα «μαμούθ» από Κινέζα στον Γέρακα - Απέσπασε πάνω από €4 εκατ. από 340 επενδυτές

Παραλήρημα Μεντβέντεφ για την επίσκεψη Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι στο Κίεβο - «Φίλοι βατράχων, λουκάνικων και σπαγγέτι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης