Λαβρόφ σε Τσαβούσογλου: Η έκβαση της διαπραγμάτευσης με την Ουκρανία εξαρτάται από το Κίεβο

Λαβρόφ σε Τσαβούσογλου: Η έκβαση της διαπραγμάτευσης με την Ουκρανία εξαρτάται από το Κίεβο

Το Κίεβο πρέπει να λάβει υπόψη τα δίκαια αιτήματα της Μόσχας, ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών στον Τούρκο ομόλογό του

lavrov_cavushoglu
Τηλεφωνική επικινωνία με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε σήμερα Τετάρτη ο Σεργκέι Λαβρόφ με τους υπουργούς Εξωτερικών Τουρκίας και Ρωσίας να συζητούν για τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Κρεμλίνου, ο Λαβρόφ αέφερε στον Τούρκο ομολογό του πως η έκβαση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία εξαρτάται από «την ετοιμότητα του Κιέβου να λάβει υπόψη του τα νόμιμα αιτήματα της Μόσχας».

«Όσον αφορά τις προοπτικές της ρωσο-ουκρανικής διαπραγματευτικής διαδικασίας, επιβεβαιώθηκε το αμετάβλητο της αρχικής ρωσικής θέσης: η έκβασή τους εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ετοιμότητα του Κιέβου να λάβει υπόψη του τα νόμιμα αιτήματά μας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του μετά τη συνομιλία.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, ο Τσαβούσογλου «εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη βοήθεια που παρείχαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην απελευθέρωση των Τούρκων ομήρων που κρατούνταν σε τζαμί στη Μαριούπολη».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι Λαβρόφ και Τσαβούσογλου συζήτησαν την κατάσταση στην Μαριούπολη και πιθανά μέτρα που έχουν στόχο την παροχή ασφάλειας σε αμάχους, συμπεριλαμβανομένων πολιτών ξένων χωρών.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο εφιάλτης της 28χρονης στα χέρια του Αλβανού προαγωγού - Την χτυπούσε ακόμα και με αλυσίδα για μηχανάκια!

Tεστ DNA για τη Μαλένα και την Ίριδα θα ζητήσει o Μάνος Δασκαλάκης

Γιατρός-ήρωας γίνεται «ασπίδα» για τραυματισμένη Ουκρανή στο Χάρκοβο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης