Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατρός-ήρωας γίνεται «ασπίδα» για τραυματισμένη Ουκρανή στο Χάρκοβο - Δείτε βίντεο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατρός-ήρωας γίνεται «ασπίδα» για τραυματισμένη Ουκρανή στο Χάρκοβο - Δείτε βίντεο

Χρησιμοποίησε το σώμα του για προστατεύσει μια γυναίκα  που είχε τραυματιστεί από τους βομβαρδισμούς - Οι συνάδελφοί του έτρεξαν να κρυφτούν σε καταφύγια, αλλά εκείνος έμεινε δίπλα της να περιποιηθεί τα τραύματά της - Όλοι μιλούν για τον «ήρωα» γιατρό, Ντένις Πετρένκο

γιατρος
Όταν άρχισαν οι Ρώσοι να βομβαρδίζουν το Χάρκοβο, χρησιμοποίησε το σώμα του ως «ασπίδα» για να προστατεύσει μία Ουκρανή που είχε ήδη τραυματιστεί στο εμπόλεμο μέτωπο

Ο γενναίος γιατρός Ντένις Πετρένκο έβαλε σε δεύτερη μοίρα τη ζωή του για να σώσει μία νεαρή γυναίκα που χτυπήθηκε από θραύσματα πυραύλου. «Το έκανε από ένστικτο», όπως ο ίδιος επισημαίνει στην εφημερίδα «The Sun».

Μόλις ξεκίνησαν να εκτοξεύονται ρωσικές ρουκέτες, οι πάντες άρχισαν να τρέχουν να κρυφτούν για να σωθούν. Η Ουκρανή όμως που είχε τραυματιστεί, δεν μπορούσε να κουνηθεί.

Ο ήρωας γιατρός Ντέινις Πετρένκο, εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού, είχε γονατίσει δίπλα στη γυναίκα και προσπαθούσε να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η βρετανική εφημερίδα «The Sun».

Κι όταν ακούστηκε και δεύτερη έκρηξη, ο γιατρός παρέμεινε στο πλευρό της, σε με Ουκρανούς στρατιώτες και συναδέλφους του που άρχισαν να τρέχουν για να κρυφτούν σε καταφύγια.

«Λειτούργησα ενστικτωδώς», όπως υποστηρίζει «ήταν κάτι σαν αντανακλαστικό. Δεν το σκέφτηκα. Θέλω απλώς να βοηθάω ανθρώπους», προσθέτει.

after selling in kharkiv a brave medic stays with wounded woman  as first Russian missile attack


Το σχετικό βίντεο με την ηρωική προσπάθεια του Ουκρανού γιατρού, ανέβηκε και το παρακολούθησαν πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες. Πολλοί από αυτούς έσπευσαν να πλέξουν το εγκώμιο στον θαρραλέο Πετρένκο.

Κλείσιμο
Ωστόσο, η μητέρα του Ουκρανού γιατρού, όχι απλά δεν ένιωσε περήφανη για τον γιο της, αλλά εξεπλάγην με αυτά που άκουσε. Ο Πετρένκο της είχε αποκρύψει ότι είναι εθελοντής στον Ερυθρό Σταυρό λέγοντάς της ότι εργάζεται σε γραφείο παροχής πρώην βοηθειών.

«Η μητέρα μου δεν ήταν χαρούμενη με όσα της είπαν. Όλοι είδαν το σχετικό βίντεο και της τηλεφώνησαν όταν ήταν στην εκκλησία. Στην αρχή δεν καταλάβαινε τι της έλεγαν. Μετά όταν είδε το βίντεο, με πήρε και μου είπε:« Είσαι τρελός! Μην παίζεις με τα νεύρα μου».

Από τις πυραυλικές επιθέσεις στο Χάρκοβο την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών, πέντε άτομα σκοτώθηκαν όμως η γυναίκα που έφερε σοβαρά τραύματα, τελικά επέζησε χάρη στον φύλακα-άγγελό της.

«Σύμφωνα με το ιατρικό πρωτόκολλο, θα έπρεπε να είχα κρυφτεί όταν ξεκίνησαν οι πυραυλικές επιθέσεις. Αλλά εγώ προσπαθούσα να δέσω με επιδέσμους τις πληγές της γυναίκας», τόνισε ο Πετρένκο.

Το αφεντικό του Ερυθρού Σταυρού, Κονσταντίν Μπασκίροφ, δήλωσε περήφανο για τον Ουκρανό γιατρό: «Είμαι περήφανος γι' αυτόν. Είμαι περήφανος για όλο το προσωπικό μας», υποστήριξε.

Δείτε βίντεο: Γιατρός-ήρωας γίνεται «ασπίδα» για τραυματισμένη Ουκρανή - «Η μητέρα μου είπε: «Μην παίζεις με τα νεύρα μου»
Γιατρός - ήρωας γίνεται «ασπίδα» για τραυματισμένη Ουκρανή



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Τζόνι Ντεπ περιγράφει πώς ταράχτηκε η Άμπερ Χερντ όταν... δεν την περίμενε να του βγάλει τις μπότες!

Λέων: Στη Μαλένα δεν διαπιστώνεται ίκτερος που είναι βασικό εύρημα της ηπατικής ανεπάρκειας

Βανδαλισμοί, σκουπίδια και σκόνη στην Αγία Σοφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης