Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε επιτέλους «συγγνώμη» για την παραβίαση των κανόνων του lockdown

Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε επιτέλους «συγγνώμη» για την παραβίαση των κανόνων του lockdown

Μετά την πληρωμή του προστίμου που του επιβλήθηκε, ο Βρετανός πρωθυπουργός απολογήθηκε στη Βουλή και στον βρετανικό λαό – «Αστείες» χαρακτήρισε τις δικαιολογίες του Τζόνσον ο Κιρ Στάρμερ 

bojo_3
Μετά την αποκάλυψη του partygate, ήρθε η κατακραυγή. Ακολούθησε το πρόστιμο, η πληρωμή του και το «συγγνώμη». Ο λόγος για τον Μπόρις Τζόνσον, που μιλώντας στο Γουεστμίνστερ ζήτησε συγγνώμη από τη Βουλή για την παραβίαση των κανόνων του lockdown μέσα στο πρωθυπουργικό γραφείο.

«Πλήρωσα αμέσως το πρόστιμο και ζήτησα από τον βρετανικό λαό μια πλήρη συγγνώμη και δράττομαι της ευκαιρίας για να επαναλάβω την ολόψυχη συγγνώμη μου στη Βουλή», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο Τζόνσον προσπάθησε να εξηγήσει πώς έφτασε στο λάθος. «Επιτρέψτε μου να πω, όχι για να μετριάσω ή για να δικαιολογηθώ, ότι δεν μου πέρασε από το μυαλό ούτε τότε ούτε στη συνέχεια ότι μια συγκέντρωση στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου πριν από μια συνεδρίαση ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα ισοδυναμούσε με παραβίαση των κανόνων», ανέφερε προσθέτοντας: «Ήταν λάθος μου. Ζητώ ανεπιφύλακτα συγγνώμη. Σέβομαι το αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας».

Πρόστιμα επιβλήθηκαν στον Τζόνσον και τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ. Η Βουλή των Κοινοτήτων είχε διακόψει τις συνεδριάσεις της λόγω των εορτών του Πάσχα. Οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν την Πέμπτη εάν θα πρέπει να γίνει έρευνα σε βάρος του Τζόνσον για παραπλάνηση του Σώματος, καθώς πολλές φορές δήλωσε ότι τηρούσε τους κανόνες για την πανδημία.

Για αστείες δικαιολογίες μίλησε ο Κιρ Στάρμερ


Πάντως ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ φαίνεται ότι δεν πείστηκε από τις αιτιολογίες του πρωθυπουργού, τις οποίες απέρριψε ως αστείες.

«Τι αστείο» σχολίασε ο Στάρμερ, που άσκησε σκληρή κριτική στις ενέργειες του Τζόνσον.

«Η ζημιά έγινε. Οι πολίτες αποφάσισαν και δεν πιστεύουν ούτε μια λέξη που λέει ο πρωθυπουργός. Όπως πάντα, όσοι είναι κοντά του, καταστράφηκαν. Καλοί υπουργοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις δημόσιες θέσεις τους» είπε, αναφερόμενος σε μια σειρά στελεχών που παραιτήθηκαν επειδή παραβίασαν τους κανόνες για τον κορωνοϊό, όπως και ο πρώην υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Ο Μπόρις Τζόνσον δέχτηκε σκληρή επίθεση από τους βουλευτές κυρίως της αντιπολίτευσης αλλά και βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος.

Υψηλόβαθμο στέλεχος των Συντηρητικών, ο Μαρκ Χάρπερ, πρώην υπεύθυνος για την κομματική πειθαρχία, πήρε τον λόγο αμέσως μετά και κάλεσε τον Τζόνσον να παραιτηθεί, λέγοντας ότι «δεν του αξίζει το σημαντικό αξίωμα που κατέχει».

Ο Χάρπερ έχει επίσης υποβάλει μια επιστολή δυσπιστίας στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.



Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα λειτουργήσουν μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ από Μεγάλη Παρασκευή έως και Δευτέρα του Πάσχα

ΣτΕ: Νόμιμο το πολεοδομικό σχέδιο για Μάτι-Ραφήνα-Μαραθώνα, αλλά με 52 παρατηρήσεις

Παραμένει πρώτος ο Μακρόν στις δημοσκοπήσεις - Ο «κίνδυνος» της Λεπέν και η «μάχη» για τη νεολαία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης