Βρετανία: Πρώτη υπουργική παραίτηση για το partygate με αιχμές για τον Τζόνσον
Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Δικαιοσύνης - «Δεν μοιραζόμαστε την ίδια θεώρηση σε τέτοια ζητήματα», έγραψε ο Ντέιβιντ Γόλφσον στον πρωθυπουργό της Βρετανίας - Αυξάνεται η πίεση στον Τζόνσον να παραιτηθεί
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Γόλφσον, που συμμετείχε στα πάρτυ σην Ντάουνινγκ Στρίτ εν μέσω lockdown, υπέβαλε την παραίτησή του, πράγμα που αυξάνει την πίεση προς τον Τζόνσον, την παραίτηση του οποίου ήδη ζητούν οι τοπικοί πρωθυπουργοί της Σκοτίας και της Ουαλίας.
Στο γράμμα της παραίτησης, ο Γόλφσον εξαπολύει «ομοβροντία» κατά του Τζόνσον γράφγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι απλώς ένα ερώτημα σχετικά με το συνέβη στην Ντάουνινγκ Στριτ, υπό την καθοδήγησή σας. Είναι επίσης, η επίσημη αντίδραση σε αυτό που συνέβη. Καθώς δεν μοιραζόμαστε προφανώς την ίδια θεώρηση σε αυτά τα θέματα, πρέπει να σας ζητήσω να δεχθείτε την παραίτησή μου».
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.