Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζεται το δράμα στην Μπούκα - Πέντε σοροί βρέθηκαν σε υπόγειο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζεται το δράμα στην Μπούκα - Πέντε σοροί βρέθηκαν σε υπόγειο

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για ένα σημείο καμπής που θα πρέπει να οδηγήσει τη διεθνή κοινότητα σε νέες αποφάσεις - Η Γερμανία απελαύνει 40 Ρώσους διπλωμάτες και η Γαλλία 30

bucha
Δεν έχει τέλος το δράμα στη μαρτυρική πόλη Μπούκα. Μετά τις εικόνες-φρίκης με τους νεκρούς στους δρόμους, γεγονός που πυροδότησε διεθνή κατακραυγή και απελάσεις δεκάδων Ρώσων διπλωματών από χώρες της Δύσης, εντοπίστηκαν πέντε σοροί σε υπόγειο σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων.

Μιλώντας στο BBC, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για ένα σημείο καμπής που θα πρέπει να οδηγήσει τη διεθνή κοινότητα σε νέες αποφάσεις.

 «Η σφαγή στη Μπούκα θα πρέπει να κάμψει οποιονδήποτε δισταγμό της Δύσης να παράσχει στην Ουκρανία όλα τα απαραίτητα όπλα για να υπερασπιστεί τη χώρα και να την απελευθερώσει από τους Ρώσους» τόνισε ειδικότερα ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Συμπλήρωσε ότι η πρόσθετη υποστήριξη θα πρέπει να περιλαμβάνει αεροπλάνα, τανκς, συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης και τεθωρακισμένα οχήματα, καθώς και ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ο Κουλέμπα πρόσθεσε ότι η έκβαση του πολέμου θα κριθεί κι από τη στρατιωτική υποστήριξη που θα παράσχει η Δύση. 

Η Γερμανία απελαύνει 40 Ρώσους διπλωμάτες και η Γαλλία 30

Σε νέα τιμωρητικά μέτρα κατά της Μόσχας προχωρά το Βερολίνο ύστερα από τις φρικιαστικές εικόνες νεκρών στην Μπούκα. Η Γερμανία απελαύνει, ειδικότερα, 40 Ρώσους διπλωμάτες.

Τριάντα Ρώσους διπλωμάτες θα απελάσει, από την πλευρά της, η Γαλλία. Όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών θα απελαθούν 30 Ρώσοι που έχουν διπλωματικό καθεστώς.

Κλείσιμο
Η Λιθουανία, την ίδια στιγμή, απελαύνει τον Ρώσο πρεσβευτή της, αφότου η Ουκρανία κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι σκότωσαν αμάχους στην πόλη Μπούκα, ανέφερε το λιθουανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στη Λιθουανία «θα πρέπει να φύγει από τη χώρα», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το λιθουανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Λιθουανία στέκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό, που είναι θύματα της χωρίς προηγούμενο επιθετικότητας της Ρωσίας», ανέφερε σε δήλωση ο υπουργός Εξωτερικών Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις.

Η Ουκρανία θέλει «να δείξει στον κόσμο τι συνέβη εδώ» δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που βρέθηκε στην Μπούκα, όπου έγινε η σφαγή εκατοντάδων πολιτών, με αποτέλεσμα να υπάρξει διεθνής κατακραυγή.

Φορώντας στρατιωτικό αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο Ουκρανός πρόεδρος, συνοδευόμενος από στρατιωτικούς αλλά και δημοσιογράφους, πήγε στην πόλη όπου ακόμη κλιμάκια περισυλλέγουν πτώματα αμάχων από τους δρόμους και τις αυλές, όπως μετέδωσε η ουκρανική Πράβντα.

Ο Ζελένσκι συνομίλησε με κατοίκους, ενώ είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής που έχει υποστεί η πόλη, η οποία κατελήφθη από τους Ρώσους στις 27 Φεβρουαρίου.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που οι δημοσιογράφοι βρίσκονται εδώ», είπε, εξηγώντας ότι «θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο τι συνέβη εδώ, τι έκανε ο ρωσικός στρατός».

zelensky3__1_


Η Ουκρανία θέλει να δείξει παντού τις θηριωδίες του ρωσικού στρατού

Παράλληλα, βρέθηκε και στο κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας της πόλης, εξαίροντας τους κατοίκους. «Έχουμε δυνατούς, ευγενικούς και σκληροτράχηλους πολίτες. Για άλλη μια φορά πείστηκα γι’ αυτό κατά τη διάρκεια συνομιλίας μας στο κέντρο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Μπούκα» δήλωσε, σύμφωνα με το Ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να επαναφέρουμε τη ζωή όσο γίνεται πιο σύντομα» είπε ο Ζελένσκι, εξηγώντας ότι ήδη έχει επισκεφθεί την Μπούκα, το Ιρπίν και στη Στογιάνκα.

🔊Спілкування Володимира Зеленського з представниками ЗМІ за результатами поїздки до Київської області. Офіс Президента України

Posted by Міністерство оборони України on Monday, April 4, 2022


«Είναι εγκλήματα πολέμου και θα αναγνωριστούν ως γενοκτονία»

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι όσα έγιναν στην Μπούκα αποτελούν «εγκλήματα πολέμου και θα αναγνωριστούν από τη διεθνή κοινότητα ως γενοκτονία».

«Βρίσκεστε εδώ σήμερα και βλέπετε τι συνέβη. Ξέρετε ότι χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και βασανίστηκαν με ακρωτηριασμό, γυναίκες βιάστηκαν και παιδιά σκοτώθηκαν» είπε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για γενοκτονία».

Πάντως, η Ρωσία αρνείται ότι σκότωσε αμάχους και κάνει λόγο για προβοκάτσια.

Στόχος του Ζελένσκι αλλά και της Ουκρανίας είναι να δώσει δημοσιότητα στις θηριωδίες που διαπράχθηκαν από τον ρωσικό στρατό. Ήδη, έχει κατηγορήσει τις ρωσικές δυνάμεις για γενοκτονία κατά του ουκρανικού στρατού και η διεθνής κοινότητα ζητά τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου από τη Ρωσία.

Ήδη, οι εικόνες πτωμάτων στους δρόμους της Μπούτσα προκάλεσαν τη διεθνή καταδίκη. Ο δήμαρχος της πόλης υποστήριξε την Κυριακή ότι τα ρωσικά στρατεύματα εκτέλεσαν τουλάχιστον 280 αμάχους φεύγοντας από την πόλη. ενώ έχουν εντοπιστεί μαζικοί τάφοι. 

zelensky__3__2
zelensky__1_
zelensky__2_


25528650
zelensky3__4_
zelensky3__5_
zelensky3__2_

Ειδήσεις σήμερα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν τη φυλακή, είπε στην ανακρίτρια

Με χάπια κατά του ιού ΗΙV και ψυχολογική υποστήριξη η 18χρονη που πήγε για δουλειά και τη βίασαν

Ο Ζελένσκι από τη μαρτυρική Μπούκα: Θέλουμε να δείξουμε σε όλον τον κόσμο τι έκανε ο ρωσικός στρατός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης