Τεράστια έκρηξη στη Σαουδική Αραβία κοντά στις εγκαταστάσεις της Aramco - Κανονικά θα διεξαχθεί το Grand Prix της F1

Τεράστια έκρηξη στη Σαουδική Αραβία κοντά στις εγκαταστάσεις της Aramco - Κανονικά θα διεξαχθεί το Grand Prix της F1

Επίθεση από τους αντάρτες Χούθι - Φλόγες κοντά στις εγκαταστάσεις της Aramco - Τελικά δεν θα ακυρωθεί ο δεύτερος αγώνας της Formula 1 - Πριν από λίγες ημέρες είχε σημειωθεί έκρηξη και πάλι κοντά σε αποθήκη πετρελαίου

ekriksi-formula-main
Κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους οι αντάρτες Χούθι, στη Σαουδική Αραβία, λίγο προτού αρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες, στις 29 Μαρτίου στο Ριάντ, για την ειρήνη στην Υεμένη. Νέα τεράστια - αυτή τη φορά -  έκρηξη σημειώθηκε στο βασίλειο, ενώ και πριν από λίγες ημέρες οι αντάρτες είχαν επιτεθεί σε άλλη αποθήκη πετρελαίου.

Η νέα έκρηξη από τους αντάρτες Χούθι έγινε κοντά στις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής Aramco. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, όμως ο Αραβικός Σύνδεσμος λίγο μετά την επίθεση εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία αναμένεται σύντομα απάντηση. 



Κλείσιμο
Το περιστατικό  σημειώθηκε μόλις 12 μίλια μακριά από την πίστα του Grand Prix όπου θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας της Formula1. Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι της Formula 1 δήλωσαν, νωρίτερα, ότι θα παρακολουθούν στενά την κατάσταση και στη συνέχεια αποφάσισαν ότι θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας της σεζόν, την Κυριακή.


Πυκνός μαύρος καπνός φάνηκε στον ουρανό κοντά στην πίστα, καθώς βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν φλόγες κοντά στις εγκαταστάσεις της Aramco.





Σήμερα διεξήχθησαν οι ελεύθερες δοκιμές των οδηγών των αγωνιστικών μονoθεσίων της Formula 1 σε πίστες που βρίσκονται κοντά στο σημείο της έκρηξης.

saudi1


Ως αποτέλεσμα της έκρηξης, οι πτήσεις από την Τζέντα τροποποιούνται.

Σύμφωνα με το δίκτυο World News IL, η έκρηξη καταγράφηκε λόγω επίθεσης από τις ομάδες των ανταρτών.


Σε tweet αναφέρονταν ειδικότερα τα εξής: «Λίγα λεπτά νωρίτερα, οι Χούθι επιτέθηκαν στην Τζέντα και την Aramco, στη δυτική Σαουδική Αραβία. Ακούστηκε τεράστια έκρηξη ενώ ξέσπασε φωτιά».

Η ανακοίνωση του Αραβικού Συνδέσμου

Μια «περιορισμένη πυρκαγιά» ξέσπασε σε εργοστάσιο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη Σαμπάχ της Σαουδικής Αραβίας ύστερα από επίθεση με ρουκέτα, ανακοίνωσε ειδικότερα ο Αραβικός Σύνδεσμος.

Ο σύνδεσμος υποστήριξε ότι δεν καταγράφηκαν θύματα.

«Θα απντήσουμε την κατάλληλη στιγμή», διεμήνυσε ο Αραβικός Σύνδεσμός.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι η «εχθρική» επίθεση είχε στόχο τις δεξαμενές της Εθνικής Εταιρείας Υδάτων στο Νταχράν Αλ Τζανούμπ.

Το τελευταίο διάστημα, οι αντάρτες Χούθι κλιμακώνουν τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του βασιλείου, ενώ έχουν εκτοξεύσει σειρά μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Σαουδική Αραβία.

Οι απανωτές επιθέσεις καταγράφονται αφότου ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας για τα Αραβικά Κράτη του Κόλπου ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν ειρηνευτικές συνομιλίες στο Ριάντ ανάμεσα στα αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις της Υεμένης, από τις 29 Μαρτίου μέχρι τις 7 Απριλίου.

Στην Υεμένη, την πιο φτωχή χώρα της αραβικής χερσονήσου, μαίνεται καταστροφικός πόλεμος από το 2014 μεταξύ των Χούθι, τους οποίους στηρίζει το Ιράν, και της κυβέρνησης, την οποία στηρίζει ένας στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και του οποίου βασικό μέλος είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο πόλεμος έχει προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 380.000 ανθρώπων και έχει προκαλέσει μία από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις παγκοσμίως.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα χαλάρωση μέτρων για τον κορωνοϊό μέχρι το Πάσχα προανήγγειλε ο Πλεύρης

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε άμεσα το 10% του ρωσικού αερίου που παίρνει η Ευρώπη, υπόσχεται ο Μπάιντεν

Τουλάχιστον 300 άμαχοι σκοτώθηκαν στο θέατρο στη Μαριούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης