Πόλεμος στην Ουκρανία - Τσαβούσογλου: Σύντομα θα απομακρυνθούν Τούρκοι πολίτες από τη Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία - Τσαβούσογλου: Σύντομα θα απομακρυνθούν Τούρκοι πολίτες από τη Μαριούπολη

Μέχρι τώρα 14.800 Τούρκοι πολίτες έχουν απομακρυνθεί από την Ουκρανία

cavusoglou
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι αναμένει να απομακρυνθούν τούρκοι πολίτες από την Μαριούπολη της νότιας Ουκρανίας σήμερα Τρίτη ή αύριο Τετάρτη έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ξεκαθαρίζουν οι συνθήκες για την απομάκρυνση των πολιτών μας από τη Μαριούπολη. Αναμένουμε καλές ειδήσεις σήμερα ή αύριο», δήλωσε από την Αγκυρα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οπως πρόσθεσε ο ίδιος, 14.800 Τούρκοι πολίτες έχουν απομακρυνθεί από την Ουκρανία μέχρι τώρα μεσούσης της ρωσικής εισβολής και σήμερα συναντήθηκαν τούρκοι αξιωματούχοι με ουκρανούς διαπραγματευτές. Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το τέμενος του σουλτάνου Σουλεϊμάν στη Μαριούπολη, όπου είχαν βρει καταφύγιο περισσότεροι από 80 ενήλικες και παιδιά, ανάμεσά τους και Τούρκοι.

Νωρίτερα σήμερα πηγές του υπουργείου Αμυνας δήλωσαν ότι η Αγκυρα ανέμενε έγκριση των ρωσικών αρχών για την εκκένωση της Μαριούπολης μέχρι να ολοκληρωθεί η εκτίμηση της κατάστασης ασφαλείας. Οι ίδιες πηγές είπαν ότι εξουδετερώθηκαν νάρκες που βρίσκονταν στην περιοχή και συνεχίζονται οι εργασίες για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων και για την είσοδο λεωφορείων στην πόλη.

Κλείσιμο
Η Μόσχα διαψεύδει ότι στοχοποιεί περιοχές αμάχων στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως την χαρακτηρίζει, στην Ουκρανία.

Από την πλευρά του ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι απώθησε μια ρωσική προέλαση στην Μαριούπολη και σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού της χώρας 150 επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν και δύο άρματα μάχης και πολλά τεθωρακισμένα καταστράφηκαν. Η ανακοίνωση ωστόσο αυτή δεν μπόρεσε να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.


Ειδήσεις σήμερα:

Βαρβιτσιώτης: Καμιά ανοχή σε αυταρχικούς ηγέτες που θέλουν να επαναχαράξουν τα σύνορα

Φωτιά σε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στη Λάρνακα

«Είμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι για συμφωνία με τη Ρωσία» λέει το Κίεβο
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης