Πόλεμος στην Ουκρανία: Μετά την κατάσχεση του γιοτ του, ο Μελνιτσένκο ζητά κατάπαυση του πυρός

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μετά την κατάσχεση του γιοτ του, ο Μελνιτσένκο ζητά κατάπαυση του πυρός

Αφού οι ιταλικές αρχές κατέσχεσαν το πολυτελές σκάφος του, που ήταν αγκυροβολημένο στην Τεργέστη, τώρα ο Ρώσος ολιγάρχης Αντρέι Μελνιτσένκο ζητά τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία - «Ελλοχεύει κίνδυνος μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης λόγω των τιμών στα λιπάσματα» σημείωσε

giot_12
Mετά την κατάσχεση του πολυτελούς του γιοτ από τις ιταλικές αρχές, ο Ρώσος ολιγάρχης Αντρέι Μελνιτσένκο πήρε θέση στο ζήτημα του πολέμου, ζητώντας κατάπαυση του πυρός.

Πριν από δύο ημέρες, οι ιταλικές αρχές κατέσχεσαν το πολυτελές γιοτ του, το οποίο πλέον βρίσκεται στο βόρειο λιμάνι της Τεργέστης, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού.

Το σκάφος του, «Sailing Yacht A» είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοικό στον κόσμο. Έχει μήκος 143 μέτρα και το κόστος του εκτιμάται στα 520 εκατομμύρια ευρώ. Βρίσκεται τοποθετημένο σε ειδική πλατφόρμα, ώστε να αποτραπεί η απομάκρυνσή του. Σχεδιαστής του σούπερ γιοτ είναι ο Φίλιπ Σταρκ και κατασκευάστηκε από τη Nobiskrug στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το Forbes, o Μελνιτσένκο είναι ο 7ος πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία, με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 15,8 δισ. δολάρια.

Ο Mελνιτσέκνο ήταν ιδιοκτήτης του κολοσσού παραγωγής λιπασμάτων EuroChem Group και της εταιρείας άνθρακα SUEK.

Όταν όμως έγινε γνωστό ότι το όνομά του είναι στη λίστα των δυτικών κυρώσων σε βάρος Ρώσων, αποφάσισε να παραιτηθεί από μέλος του διοικητικού συμβουλίου και στις δύο εταιρείες.

Τότε ο εκπρόσωπος του Ρώσου ολιγάρχη, είπε ότι ο επιχειρηματίας «δεν έχει καμία σχέση με τα τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία κι ότι δεν έχει πολιτικές πεποιθήσεις».

Σήμερα, όμως, ο εκπρόσωπος του Μελνιτσένκο επισημαίνει ότι ο πάμπλουτος Ρώσος το μόνο που ζητά είναι κατάπαυση του πυρός.

«Τα γεγονότα στην Ουκρανία είναι πραγματικά τραγικά. Χρειαζόμαστε επειγόντως ειρήνη», είπε ο ολιγάρχης στο Reuters, μέσω του εκπροσώπου του. «Διαφορετικά», όπως είπε, «ελλοχεύει κίνδυνος μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης, καθώς οι τιμές των λιπασμάτων είναι ήδη πολύ υψηλές για πολλούς αγρότες».

Ο 50χρονος Μελνιτσένκο είναι Ρώσος, γεννήθηκε στη Λευκορωσία και η μητέρα του είναι Ουκρανή. «Ως Ρώσος, με καταγωγή από τη Λευκορωσία και την Ουκρανία, νιώθω μεγάλο πόνο και θλίψη όταν βλέπω αδελφούς λαούς να πολεμούν και να πεθαίνουν άνθρωποι», τόνισε.

Εκτός από τον Αντρέι Μελνιτσένκο και άλλοι ολιγάρχες, όπως ο Μιχαήλ Φρίντμαν, ο Πιτρ Άβεν και ο Όλεγκ Ντεριπάσκα έχουν ήδη ζητήσει να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ειδήσεις σήμερα:

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ανάρτηση στο Instagram

15 πυρηνικοί εφιάλτες πάνω από την Ευρώπη

Τεράστιες ουρές από τους Ρώσους για το «τελευταίο» burger - Ξεσπούν χορεύοντας οι υπάλληλοι των Mc Donalds
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης