Μαορί παρουσιάστρια ειδήσεων με παραδοσιακό τατουάζ στο πηγούνι γράφει ιστορία

Μαορί παρουσιάστρια ειδήσεων με παραδοσιακό τατουάζ στο πηγούνι γράφει ιστορία

Η 37χρονη Oriini Kaipara είναι περήφανη για την κληρονομιά της και ελπίζει πολλές γυναίκες Μαορί να ακολουθήσουν τα χνάρια της

maori_ekso
Μια δημοσιογράφος στη Νέα Ζηλανδία έγραψε ιστορία καθώς ήταν η πρώτη παρουσιάστρια ειδήσεων με παραδοσιακό τατουάζ των Μαορί στο πηγούνι που παρουσίασε δελτίο ειδήσεων σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης.

Η 37χρονη Oriini Kaipara, η οποία έχει «μόκο καουάε» (όπως ονομάζεται το παραδοσιακό τατουάζ στο πηγούνι που κάνουν ορισμένες Μαορί γυναίκες) παρουσίασε το δελτίο των 18.00 στο Newshub Live της Νέας Ζηλανδίας την περασμένη Δευτέρα.



Σύμφωνα με την Daily Mail, η μητέρα τεσσάρων παιδιών από το Όκλαντ ανακάλυψε ότι ήταν 100% Μαορί μετά από ένα τεστ DNA που έκανε το 2017. H παρουσιάστρια αποφάσισε να κάνει το παραδοσιακό τατουάζ το 2019, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που ονομάζεται «Τα μόκο» και περιλαμβάνει μόνιμες τροποποιήσεις στο σώμα, που αντανακλούν τη συγκεκριμένη πολιτισμική κληρονομιά.

Κλείσιμο


Για τις Μαορί γυναίκες, το συγκεκριμένο παραδοσιακό τατουάζ (για το οποίο χρησιμοποιούνται διαφορετικά εργαλεία και τεχνικές από τα γνωστά μας τατουάζ) αποτελεί κάτι σαν ιεροτελεστία ενηλικίωσης και συμβολίζει τη μεταμόρφωση.



Η Kaipara δήλωσε ότι η παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης ήταν ένα όνειρο ζωής για εκείνη, και εξέφρασε την ελπίδα να είναι η πρώτη από πολλές Μαορί γυναίκες δημοσιογράφους που θα βαδίσουν στα χνάρια της. «Είναι πολύ συναρπαστικό. Είμαι πολύ περήφανη για το πόσο μακριά έχω φτάσει και που παρουσιάζω το συγκεκριμένο δελτίο», είπε η 37χρονη στο Stuff.

Η δημοσιογράφος είχε βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της διασημότητας το 2019 όταν είχε αναπληρώσει μια παρουσιάστρια στο μεσημεριανό δελτίο του TVNZ. Ως ρεπόρτερ μέσα στα χρόνια έχει αποκτήσει το δικό της αφοσιωμένο κοινό, χάρη στην ικανότητες αλλά και την ξεχωριστή της εμφάνιση.




Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα γιορτάσουμε απόψε την αλλαγή του χρόνου - Δείτε τι ισχύει για εστίαση, διασκέδαση και πάρτι

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για εκκένωση κατάληψης στο ΑΠΘ

Πάνω από 400 νεκροί ο απολογισμός των θυμάτων του τυφώνα Ράι στις Φιλιππίνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης