

Ορισμένοι Νεοζηλανδοί με ρίζες Μαορί «χτυπάνε» αυτού του είδους τα παραδοσιακά τατουάζ στο πρόσωπό τους και το σώμα τους, που ονομάζονται «μόκο» για να τιμήσουν την κληρονομιά τους. Τα «μόκο» που κάνουν οι άνδρες συνήθως καλύπτουν όλο τους το πρόσωπο, ενώ τα γυναικεία «μόκο» καλύπτουν μόνο το πηγούνι.
Η Πίρσον έγραψε την Δευτέρα σε tweet: «Σοβαρά τώρα; Αυτό είναι το πρόσωπο της νέας υπουργού Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας; Τα τατουάζ στο πρόσωπο δεν είναι ακριβώς αυτό που θα λέγαμε πολιτισμένη εμφάνιση διπλωμάτη του 21ου αιώνα», ενώ αργότερα συμπλήρωσε ότι αυτό το look, ιδίως σε γυναίκα διπλωμάτη, είναι «το απόγειο του άσχημου και απολίτιστου wokedom». Σημειώνεται ότι το «Woke» είναι ένας πολιτικός όρος που προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αναφέρεται στην αφύπνιση όσον αφορά τα φλέγοντα θέματα της κοινωνικής και φυλετικής δικαιοσύνης. Πολλές φορές χρησιμοποιείται ειρωνικά για εκείνους που διατυμπανίζουν την ευαισθησία τους σχετικά με αυτά τα ζητήματα.
Πολλοί χρήστες του Twitter χαρακτήρισαν τα σχόλια της συγγραφέως απαράδεκτα, σημειώνοντας ότι τα «μόκο» είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας των αυτοχθόνων.
Then I’ll say it again - facial tattoos, especially on a female diplomat, is the height of ugly, uncivilised wokedom! https://t.co/rjphfeISY4
— Olivia Pierson (@PiersonOlivia) November 2, 2020