Κορωνοϊός - Ιταλία: Προς κατάργηση η προληπτική καραντίνα για όσους έχουν εμβολιαστεί με τρεις δόσεις

Κορωνοϊός - Ιταλία: Προς κατάργηση η προληπτική καραντίνα για όσους έχουν εμβολιαστεί με τρεις δόσεις

Δραματική προειδοποίηση από τον Ιταλό υπουργό Υγείας, «θα έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα» - Η ιταλική κυβέρνηση συζητά το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε νέες κατηγορίες εργαζομένων

Screenshot_2021-12-29_at_8_36_30_PM
Όπως έκαναν γνωστό στενοί συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, η κυβέρνηση της Ρώμης είναι έτοιμη να καταργήσει την προληπτική καραντίνα για όλους όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, με τρεις δόσεις.

Αρχικά, η πρόταση της επιτροπής ειδημόνων που συμβουλεύουν την κυβέρνηση προέβλεπε την κατάργηση της προληπτικής καραντίνας για τους πολίτες που έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, και οι οποίοι εργάζονται σε υπηρεσίες βασικής σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.

Πριν από λίγο, όμως, έγινε γνωστό ότι, εκτός θεαματικών εκπλήξεων, απόψε η κυβέρνηση Ντράγκι ετοιμάζεται να κάνει ένα ακόμη βήμα: Αναμένεται να καταργηθεί, λοιπόν, η προληπτική καραντίνα για όλους τους πολίτες που έρχονται σε επαφή με θετικό στην Covid-19 άτομο, και οι οποίοι έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, ή τη δεύτερη δόση εντός των προηγούμενων τεσσάρων μηνών.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, θα πρέπει να κάνουν τεστ, αφού παρέλθει ένα πενθήμερο από την «ύποπτη» επαφή.

Η χαλάρωση του μέτρου, φυσικά, θα αφορά μόνον τους πολίτες που δεν παρουσιάζουν κανέναν σύμπτωμα.

Για τους κατοίκους της χώρας οι οποίοι έχουν κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου πριν από περισσότερο από τέσσερις μήνες, η καραντίνα θα διαρκεί πέντε ημέρες. Για τους δε ανεμβολίαστους, η καραντίνα μετά από επαφή με ασθενή, θα συνεχίσει να διαρκεί δέκα ημέρες.

Κλείσιμο
Σήμερα, πάντα, η ιταλική κυβέρνηση συζητά το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε νέες κατηγορίες εργαζομένων, εκτός από τους υγειονομικούς, τους εκπαιδευτικούς και τα σώματα ασφαλείας. Η Λέγκα, όμως, δεν φέρεται διατεθειμένη να δώσει την συγκατάθεσή της.

«Οδεύουμε προς μια κατάσταση στην οποία θα καταγράφονται εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα την ημέρα, αλλά πρέπει να αποφύγουμε τον πανικό» δήλωσε, τέλος, ο Ιταλός υφυπουργός υγείας Πιερπάολο Σιλέρι.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανησυχούν οι ειδικοί για την άνοδο της θερμοκρασίας στην Αλάσκα - Ο υδράργυρος «σκαρφάλωσε» σχεδόν στους 20 βαθμούς


Χριστουγεννιάτικη απόδραση στο Παρίσι για την Ιωάννα Τούνη

H αστυνομία εισέβαλε σε διαδικτυακή εφημερίδα στο Χονγκ Κονγκ και συνέλαβε δημοσιογράφους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης