Η Ιταλία κατέγραψε 98.020 κρούσματα και 136 θανάτους

Η Ιταλία κατέγραψε 98.020 κρούσματα και 136 θανάτους

Αποφασίζεται η κατάργηση της καραντίνας για πολλούς πλήρως εμβολιασμένους – Στόχος είναι να μην μπλοκάρει η λειτουργία σημαντικών υπηρεσιών

italy_covid
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία, καταγράφηκαν 98.020 κρούσματα κορωνοϊού και 136 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.029.429 διαγνωστικά τεστ, το 9,5% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.185 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 10.578.

Παράλληλα, η επιτροπή επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση Ντράγκι ασχολήθηκε στη σημερινή της συνεδρίαση με το θέμα της καραντίνας των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών και κατέληξε στην εξής πρόταση: στο εξής, όταν ένας πολίτης (εμβολιασμένος με τρεις δόσεις και ο οποίος εργάζεται σε υπηρεσίες βασικής σημασίας για το κοινωνικό σύνολο) έρχεται σε επαφή με ασθενή του κορωνοϊού, να μην τίθεται πλέον σε καραντίνα, αλλά να χρησιμοποιεί για μια εβδομάδα-στην δουλειά του- μάσκα υψηλής προστασίας.

Την τελική απόφαση, θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση Ντράγκι, το υπουργικό συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει αυτή την ώρα. Η προτεινόμενη αλλαγή αναμένεται να εγκριθεί, ώστε να μην μπλοκάρει η λειτουργία τραίνων, αεροδρομίων, ταχυδρομείων και άλλων σημαντικών υπηρεσιών, λόγω και της καραντίνας εμβολιασμένων πολιτών.

Ειδήσεις σήμερα:

Το 60%-70% των κρουσμάτων είναι με την Omicron, λέει ο Ζαούτης


Νόσησε με κορωνοϊό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - Fake news του ΣΥΡΙΖΑ ότι πήγε εκδρομή, λέει η ΝΔ


ΠΟΥ: Η κρίσιμη φάση της πανδημίας ίσως τελειώσει το 2022 αλλά ο ιός δεν θα εξαφανιστεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ