Σάλος στις ΗΠΑ με τον Φάουτσι: Η ακτιβίστρια και συγγραφέας Κάντις Όουενς τον συγκρίνει με τον Μένγκελε

Σάλος στις ΗΠΑ με τον Φάουτσι: Η ακτιβίστρια και συγγραφέας Κάντις Όουενς τον συγκρίνει με τον Μένγκελε

Οργισμένες αντιδράσεις για τα πειράματα με κουτάβια που χρηματοδότησε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας – Εξηγήσεις ζητούν δεκάδες Αμερικανοί βουλευτές

fauci_anth1
Με τον γιατρό του Άουσβιτς, Γιόζεφ Μένγκελε, συγκρίνει τον επικεφαλής επιδημιολόγο των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι, η Αμερικανίδα πολιτική ακτιβίστρια και συγγραφέας, Κάντις Όουενς αντιδρώντας στις αποκαλύψεις ότι, πίσω από τα φρικαλέα πειράματα με κουτάβια βρίσκεται ο Αμερικανός επιστήμονας.

Μετά την αποκάλυψη ότι το αμερικάνικο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το οποίο συντονίζει ο κορυφαίος επιδημιολόγος, χρηματοδότησε πειράματα που σοκάρουν, με σκυλιά να τρώγονται ζωντανά από σκνίπες, δεκάδες βουλευτές, χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και συγγραφείς στις ΗΠΑ έχουν ξεσηκωθεί και ζητούν εξηγήσεις από τον Φάουτσι.

Η Κάντις Όουενς, γνωστή για τις συντηρητικές της ιδέες, έσπευσε να συγκρίνει μέσω Twitter τον επιστήμονα που συντονίζει την στρατηγική της κυβέρνησης της Ουάσινγκτον για την νόσο Covid-19 με τον «Άγγελο του Θανάτου», Γιόζεφ Μένγκελε, τα φρικιαστικά πειράματα του οποίου ευθύνονται για τον θάνατο 40.000 ανθρώπων στο Άουσβιτς .

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», η Kάντις παραδέχτηκε ότι έχει βάλει την υπογραφή της στο hashtag #ArrestFauci (Συλλάβετε τον Φάουτσι), το οποίο έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες.

Χρήστες στα social media ένωσαν τις δυνάμεις τους επικρίνοντας δριμύτατα τον 80χρονο επιστήμονα για την χρησιμότητα των πειραμάτων με κουτάβια που τρώγονται ζωντανά από σκνίπες, ενώ οι επιστήμονες παγιδεύουν τα κεφάλια τους σε κλουβιά.

Τα πειράματα φέρεται ότι έγιναν με εντολή του επιστήμονα

Οι «φωνές» Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών βουλευτών, που έχουν εξοργιστεί με τον Φάουτσι πληθαίνουν καθώς η χρηματοδότηση των πειραμάτων φέρεται να έγινε με εντολή του Αμερικανού επιστήμονα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας.

Κλείσιμο
Οι Αμερικανοί βουλευτές διαμαρτύρονται όχι μόνο για την απαράδεκτη μέθοδο του πειράματος αλλά και για την χρησιμότητά του καθώς δαπανήθηκε μία περιουσία.

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, όπως αναφέρουν οι εφημερίδες «Independent» και «Daily Mail», κατηγορείται ότι δαπάνησε σχεδόν δύο εκατομμύρια δολάρια στα σκληρά πειράματα με τα κουτάβια.

Εξηγήσεις ζητούν 24 Αμερικανοί βουλευτές

Σε επιστολή, την οποία συνυπογράφουν 24 Αμερικανοί βουλευτές, επισημαίνεται ότι είναι κατακριτέα η κατάχρηση κεφαλαίων ζητώντας εξηγήσεις από τον Αμερικανό επιδημιολόγο .

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Ραντ Πολ ζήτησε την άμεση παραίτηση του Φαόυτσι, μετά τις νέες αποκαλύψεις που αφορούν ένα πείραμα για την προέλευση του κορωνοϊοού.

Ο Αμερικανός βουλευτής εξηγεί ότι «ο δρ. Άντονι Φάουτσι είχε δώσει το πράσινο φως για ένα «περιορισμένο πείραμα» προκειμένου να διερευνηθεί αν οι «πρωτεϊνικές ακίδες νυχτερίδων που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό στην Κίνα, είναι ικανές να προσδεθούν στον ανθρώπινο υποδοχέα ACE2, στη διάρκεια πειραμάτων σε ποντίκια. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται ο Φάουτσι».


Ειδήσεις σήμερα:

Επεισόδια και οδοφράγματα στην ΑΣΟΕΕ - Κλειστή η Πατησίων


Οργή στην Άγκυρα για τη DW και την «απειλή παραίτησης Τσαβούσογλου»: «Δηλητηριάζετε τις σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας»


Επιχείρηση «σκούπα» της Europol κατά του παράνομου εμπορίου στο dark web - Χειροπέδες σε 150 άτομα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης