Τούρκος ανεξάρτητος καθηγητής: «Ντροπή η αναδίπλωση των ΗΠΑ» στο θέμα Καβαλά

Τούρκος ανεξάρτητος καθηγητής: «Ντροπή η αναδίπλωση των ΗΠΑ» στο θέμα Καβαλά

Ο αυτοεξόριστος στον Καναδά  πολιτικός επιστήμονας  Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν, υποστήριξε πως η πολιτική «κατευνασμού» του Ερντογάν, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις αυταρχικές μεθοδεύσεις του

tsasman
«Ντροπιαστική» χαρακτήρισε ο Τούρκος πολιτικός επιστήμονας, Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν, τη δήλωση «αναδίπλωσης» των ΗΠΑ στα κοινωνικά δίκτυα για το θέμα του Οσμάν Καβαλά. Ο γνωστός ανεξάρτητος καθηγητής, που ζει αυτοεξόριστος στον Καναδά, τόνισε πως η πολιτική «κατευνασμού» του Ερντογάν, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις αυταρχικές μεθοδεύσεις της τουρκικής κυβέρνησης.

Μετά την απειλή για απέλαση των δέκα πρεσβευτών από την Άγκυρα, πρώτη η πρεσβεία των ΗΠΑ ανάρτησε σχετική δήλωση στο Twitter, τονίζοντας πως «σέβεται τόσο τις εσωτερικές υποθέσεις όσο και το εσωτερικό δίκαιο κάθε χώρας».

Αναρτώντας τη συγκεκριμένη δήλωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα, ο Τσαμάν σχολίασε έντονα: «Παρεμπιπτόντως, αυτό το μήνυμα είναι μέρος μιας ντροπιαστικής πολιτικής κατευνασμού. Αυτό απλά θα βοηθήσει τον Ερντογάν να σώσει την αμαυρωμένη εικόνα του και θα δώσει αέρα στα πανιά του καθεστώτος».



Κλείσιμο
Ο Τσαμάν είναι καθηγητής του πανεπιστημίου της Νέας Γης (Newfoundland) του Καναδά και πριν εγκαταλείψει κυνηγημένος τη χώρα του, δίδασκε στις ακαδημίες πολέμου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Σήμερα είναι από τις λίγες φωνές στην Τουρκία, που τολμούν και επικρίνουν δημόσια και ευθέως τις νέο-οθωμανικές ονειρώξεις του Ταγίπ Ερντογάν στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο και αποτελεί «κόκκινο πανί» από εθνικιστές και ισλαμιστές του Ερντογάν, αλλά και από την κεμαλική αντιπολίτευση.

Ειδήσεις σήμερα:

Φώφη Γεννηματά: Θλίψη χωρίς τέλος για το θάνατο της

Συνάντηση Μπάιντεν - Βαρθολομαίου στο Λευκό Οίκο: Η Σχολή της Χάλκης, τα εμβόλια και το κλίμα

Επίθεση με βιτριόλι: Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων συνεχίζεται η δίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης