Συνεχίζεται το "σφυροκόπημα" Καντάφι στη Μιζουράτα
"Γελοία η περίπτωση αποχώρησης του πατέρα μου", λέει ο υιός Καντάφι...
UPD:
Στο έλεος των δυνάμεων του Καντάφι είναι ξανά η Μιζουράτα με τους στρατιώτες να σφυροκοπούν ξανά την πόλη που ελέγχεται από τους εξεγερμένους.
Σύμφωνα μάλιστα με αυτόπτη μάρτυρα, περίπου 140 βλήματα έπεσαν στην περιοχή.
Στο μεταξύ, οι αεροπορικές επιδρομές των δυτικών κατάφεραν να πλήξουν στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους στην επαρχία Αλ Τζούφρα στην κεντρική Λιβύη, όπως μετέδωσε η λιβυκή τηλεόραση, επικαλούμενη στρατιωτική πηγή.
Από την πλευρά πάντως, του ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης ανακοίνωσε ότι κάθε "προσέγγιση των λιβυκών εδαφών υπό το πρόσχημα της ανθρωπιστικής αποστολής" θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία "σθεναρή αντίσταση", τονίζοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την Μιζουράτα.
Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υιού του Καντάφι, Σάιφ αλ Ισλάμ, ο οποίος χαρακτήρισε "γελοία" την περίπτωση αποχώρησης του πατέρα του.
"Δε θέλει να ελέγχει τα πάντα, είναι σε προχωρημένη ηλικία. Θέλουμε να βρισκόμαστε στο προσκήνιο μιας νέας ελίτ, μιας ελίτ νέων που κυβερνά την χώρα, που χειρίζεται τις τοπικές υποθέσεις. Θέλουμε νέο αίμα, αυτό είναι που θέλουμε για το μέλλον της Λιβύης. Αλλά να μιλάμε για αποχώρηση του οδηγού, είναι πραγματικά γελοίο", δήλωσε ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι κατά την διάρκεια συνέντευξής του που μεταδόθηκε σήμερα από το κανάλι BFM TV.
Από την αρχή της εξέγερσης, "τα πάντα έχουν αλλάξει" στη χώρα, πρόσθεσε.
"Η μελλοντική Λιβύη θα είναι εντελώς διαφορετική από τη Λιβύη που γνωρίζετε μέχρι τώρα, με τον οδηγό, με τον Σάιφ, με τον λαό, με την ανατολή με τη δύση, με το νότο της Λιβύης, είμαστε όλοι μια ενωμένη οικογένεια και θα οικοδομήσουμε μια νέα Λιβύη ", σημείωσε.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.