Τυφώνας Άιντα: Στους 46 οι νεκροί - Τεράστιες καταστροφές σε Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ

Τυφώνας Άιντα: Στους 46 οι νεκροί - Τεράστιες καταστροφές σε Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ

Σημαντική οικονομική βοήθεια σε Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ - Σχεδόν ένα εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

tufwnas
Οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ δήλωσαν σήμερα ότι αναμένεται να λάβουν σημαντική χρηματοδότηση και βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση αφού οι αιφνίδιες πλημμύρες από την τροπική καταιγίδα Άιντα άφησαν πίσω τους τεράστιες καταστροφές, σκοτώνοντας τουλάχιστον 46 ανθρώπους στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Φιλ Μέρφι, ανακοίνωσε πολιτειακές επιχορηγήσεις ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε μικρές επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές και προανήγγειλε την αναμενόμενη ομοσπονδιακή βοήθεια, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενέκρινε την κήρυξη έκτακτης ανάγκης για την Πολιτεία.

«Αυτή ήταν μια θανατηφόρα και επικίνδυνη καταιγίδα και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις συνέπειές της», δήλωσε ο Μέρφι σε συνέντευξη Τύπου στο Μίλμπερν, μια προαστιακή πόλη δυτικά του Νιούαρκ που επλήγη με σφοδρότητα από τις πλημμύρες. «Η βοήθεια έρχεται», είπε.

Ο Μέρφι τόνισε ότι 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πολιτεία, δύο περισσότεροι σε σχέση με τον χθεσινό απολογισμό, και τουλάχιστον 6 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι. Συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 16 θάνατοι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Κλείσιμο
Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν επίσης τέσσερις θανάτους στην Πενσυλβάνια και τον θάνατο ενός αστυνομικού στο Κονέκτικατ.


Σε ξεχωριστή συνέντευξη Τύπου, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ προανήγγειλε επίσης την άφιξη ομοσπονδιακής βοήθειας αφού ο Αμερικανός πρόεδρος ενέκρινε το αίτημά της για κήρυξη έκτακτης ανάγκης.

Όπως και πολλοί άλλοι ηγέτες στο Νιου Τζέρσεϊ και τη Νέα Υόρκη, η Χόκουλ τόνισε την ανάγκη για καλύτερη προετοιμασία απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία αυξάνονται σε συχνότητα λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Η Χόκουλ τόνισε ότι θα συγκαλέσει μια ομάδα εργασίας που θα υποβάλει αναφορά που θα καταγράφει τις αδυναμίες στην αντιμετώπιση της Άιντα από τις αρμόδιες αρχές της Νέας Υόρκης και θα προτείνει βελτιώσεις.

«Ορισμένοι άνθρωποι χαρακτήρισαν αυτό ένα γεγονός που είχε να συμβεί 500 χρόνια. Δεν το δέχομαι», είπε. «Δεν θα λέμε πια ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Αυτό κυριολεκτικά μπορεί να συμβεί την επόμενη εβδομάδα».

Ο Μπάιντεν προγραμματίζεται να ταξιδέψει στη Λουιζιάνα σήμερα για να συναντηθεί με τον κυβερνήτη Τζον Μπελ Έντουαρντς και να επιβλέψει τις ζημιές που προκάλεσε η Άιντα, η οποία άφησε τους κατοίκους της περιοχής χωρίς νερό, με ελλείψεις σε τρόφιμα, χωρίς πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και με περισσότερα από 800.000 νοικοκυριά να παραμένουν χωρίς ρεύμα.


Η καταιγίδα Άιντα, που την Κυριακή έφτασε στη Λουιζιάνα, ενδέχεται να προκάλεσε περισσότερα θύματα στα βορειοανατολικά, όπου οι πλημμύρες αιφνιδίασαν τους κατοίκους, με ορισμένους να πνίγονται μέσα στα υπόγειά τους και άλλοι μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Ειδήσεις σήμερα

Θρίλερ με την κηδεία του Μίκη: Και 4η επιστολή με την οποία ζητούσε να ταφεί στα Χανιά - Δικαστικό «μπλόκο» για το Βραχάτι

Κορωνοϊός: Στα 2.729 τα νέα κρούσματα - Ανεμβολίαστο το 90,11% των διασωληνωμένων

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» - Αποκαλύφθηκε τι θα γίνει όταν πεθάνει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης