Ερντογάν υπέρ Ταλιμπάν: Η στάση τους απέναντι στις γυναίκες θα... αλλάξει σε σχέση με πριν 20 χρόνια!

Ερντογάν υπέρ Ταλιμπάν: Η στάση τους απέναντι στις γυναίκες θα... αλλάξει σε σχέση με πριν 20 χρόνια!

Την επιθυμία του να υπογράψει και με το Αφγανιστάν συμφωνία σαν το παράνομο μνημόνιο που συνήψε με την Λιβύη εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας

erdogan
Για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και τις ανησυχίες που έχουν προκύψει σχετικά με την επόμενη ημέρα όσον αφορά στα δικαιώματα των γυναικών μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, τοποθετήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε την Κυριακή, σύμφωνα με το bianet.org, «η τουρκική κυβέρνηση μπορεί να κάνει όλα τα δυνατά βήματα για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν για να έχουν τα ίδια δικαιώματα με την Τουρκία, αλλά οι συνθήκες στις δύο χώρες δεν μπορούν να αξιολογηθούν με τον ίδιο τρόπο».

«Κατά καιρούς έρχονταν γυναίκες βουλευτές από το Αφγανιστάν. Μιλούσα μαζί τους. Όταν μιλούσαν για τις γυναίκες τους, έλεγαν ότι έχουν σημειώσει πρόοδο. Έδειχναν τις γυναίκες μας ως παράδειγμα», παρατήρησε ο Ερντογάν. Είπε δε στην συνέχεια πως «νομίζω ότι η άποψη των Ταλιμπάν για τις γυναίκες δεν θα είναι η ίδια με πριν από 20 χρόνια. Πιθανότατα θα δουν μια αλλαγή σε αυτό το θέμα. Η επιμονή στη θέση τους δεν θα έχει νόημα», προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να δώσει «την υποστήριξή της» και σε αυτό το θέμα.

«Δεν μπορώ να πω, πως με το Αφγανιστάν, δεν μπορούμε να μην υπογράψουμε μια συμφωνία, όπως αυτή που έχουμε με τη Λιβύη. Αρκεί, απέναντι μας, να βρούμε ομολόγους. Γιατί να μην υπογράψουμε μια τέτοια συμφωνία; Εμείς θέλουμε να λύσουμε προβλήματα» ανέφερε ακόμα.

Ειδήσεις σήμερα

Ανασχηματισμός με θεσμικές αλλαγές

Ο τυφώνας Άιντα «σαρώνει» τη Λουιζιάνα: Ένας νεκρός από πτώση δέντρου - Χωρίς ρεύμα η Νέα Ορλεάνη

Big Brother: Ανατροπή στην πρεμιέρα – Η πρώτη δοκιμασία, η αποχώρηση, το «μυστικό δωμάτιο» και το... Twitter
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης