«Εκανα διακοπές στην Καμπούλ και παγιδεύτηκα με τους Ταλιμπάν»: Λέει αλήθεια ο Βρετανός φοιτητής;

«Εκανα διακοπές στην Καμπούλ και παγιδεύτηκα με τους Ταλιμπάν»: Λέει αλήθεια ο Βρετανός φοιτητής;

Πρόκειται για τον 22χρονο Μάικλ Ράτλετζ,  που έγραψε στα social media ότι αποφάσισε να πάει για διακοπές στην Καμπούλ γκουγκλάροντας τα «10 πιο επικίνδυνα μέρη στον Κόσμο» - «Αυτό το ταξίδι είναι μία δοκιμασία από τον Θεό», υποστηρίζει - Πολλοί θεωρούν ότι επινοεί την ιστορία, για να αποσπάσει την προσοχή στις αναρτήσεις του

miles
Ο  22χρονος Βρετανός φοιτητής Μάιλς Ράτλετζ υποστηρίζει με αναρτήσεις του στα social media  ότι βρίσκεται σε ... διακοπές στην Καμπούλ και ότι είναι παγιδευμένος εκεί , αφού δεν κατόρθωσε να φτάσει στο αεροδρόμιο, μέσω του οποίου επιστρέφουν στις χώρες τους οι πολίτες των δυτικών χωρών που βρίσκονταν στην χώρα ως την επικράτηση των Ταλιμπάν.«Θα μείνω στη χώρα, αποδέχομαι τον θάνατο», έγραψε  σε  δραματικούς τόνους στα social media. 

Ο Μάιλς Ράτλετζ ισχυρίστηκε ότι βρίσκεται «παγιδευμένος» στη χώρα και ότι δεν αποκλείεται να περάσουν εβδομάδες μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι του. Ωστόσο, προς το παρόν υποστηρίζει  ότι έχει κρυφτεί  σε ένα καταφύγιο  του ΟΗΕ, σε «ασφαλή τοποθεσία», όπως αναφέρει, στην Καμπούλ. 

British student on holiday in Afghanistan, british student in afghanistan accepts death| Miles video


Ο φοιτητής από το Μπέρμινχαν παραδέχεται ότι επέλεξε για τις καλοκαιρινές του... διακοπές την εμπόλεμη χώρα, ακριβώς λόγω της επικινδυνότητας ενόψει της επέλασης των Ταλιμπάν. Πίστευε, μάλιστα, ότι δεν θα ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα: «Είχα την εντύπωση ότι δεν θα "έπεφτε" όλη η χώρα στα χέρια των ανταρτών μέχρι τον επόμενο μήνα, οπότε σκέφτηκα ότι θα ήταν καλά», είπε.

miles
miles1


Όταν, ωστόσο, συνειδητοποίησε το χάος που επικρατεί στη χώρα με δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε τα εξής: «Ήμουν εξαρχής συμφιλιωμένος με την ιδέα του θανάτου, τον αποδέχομαι. Αυτό το ταξίδι είναι μία δοκιμασία από τον Θεό. Είμαι θρησκευόμενος και πιστευώ ότι Αυτός φρόντισε, ώστε να υποβληθώ σε αυτή τη δοκιμασία. Πριν φύγω άφησα ένα γράμμα στους φίλους μου, στο οποίο έλεγα ότι αν πεθάνω εκείνοι δεν θα πρέπει να νιώσουν ενοχές, αλλά θα πρέπει να ξέρουν ότι έφυγα χαρούμενος, εκτελώντας το χρέος μου προς τα Θεία και υπερήφανος».

Lord Miles Routledge - Brit in Afghanistan as the Taliban take over
Κλείσιμο


Σε ερώτηση που του τέθηκε στο Facebook σχετικά με το εάν έχει καταφέρει να δραπετεύσει, απάντησε ότι αυτό δεν έχει συμβεί και ότι πιθανόν να περάσουν μέρες ή και εβομάδες μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα. Πρόσθεσε ακόμη ότι «έχω μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος», στη συνέχει όμως διέγραψε αυτό το σχόλιο.

Ο Μάιλς είπε επίσης ότι είδε νεκρούς  να κείτονται στο έδαφος, καθώς αναζητούσε καταφύγιο το Σαββατοκύριακο εν μέσω του χάους λόγω της εισόδου των Ταλιμπάν στην Καμπούλ. Όταν γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν  συνειδητοποίησε ότι διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, αναγκάστηκε να φορέσει μπούργκα, ώστε να διαφύγει προς το αεροδρόμιο της Καμπούλ, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπος με τους αντάρτες, οι οποίοι τον εμπόδισαν.

milew


Λόγω του περιεχομένου των αναρτήσεών του,  η εγκυρότητα των ισχυρισμών του αμφισβητείται από πολλούς. Στην προσπάθειά του να αποδείξει το αντίθετο, δημοσίευσε στο Διαδίκτυο φωτογραφίες με τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

ticket


Ειδήσεις σήμερα: 

Δικογραφία με δέκα μαρτυρίες-φωτιά για τον Φιλιππίδη

Ριάνα: Στον θρόνο της παγκόσμιας showbiz με περιουσία 1,7 δισ. δολάρια

Μπέλα Χαντίντ: Φόρεσε τη δημιουργία Ελληνίδας σχεδιάστριας και φαίνεται σαν να... είναι βρεγμένη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης