Κορωνοϊός - Πορτογαλία: Εμβολιασμένο το 70% του πληθυσμού με τουλάχιστον μία δόση
Έφτασαν τον στόχο τους πολύ νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία που είχαν ορίσει
Το υπουργείο Υγείας της Πορτογαλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι επιτεύχθηκε ο στόχος που είχε θέσει, να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμούτης χώρας για την Covid-19 με τουλάχιστον μία δόση.
Ο στόχος επιτεύχθηκε πριν από την καταληκτική ημερομηνία του Σεπτεμβρίου που είχε θέσει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το υπουργείο, μέχρι τώρα έχουν χορηγηθεί 12,1 εκατομμύρια εμβόλια και 6,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Οι υγειονομικές αρχές είχαν δεσμευτεί να επιταχύνουν το πρόγραμμα ανοσοποίησης και καθημερινά χορηγούνται περίπου 80.000 εμβόλια.
Όσον αφορά τους πολίτες ηλικίας 16 ετών και άνω, το υπουργείο εκτιμά ότι γύρω στο 82% έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα ανοσοποίησης και το 75% από αυτούς έχει εμβολιαστεί πλήρως.
«Αυτό το ορόσημο κατέστη εφικτό χάρη στη δέσμευση και τις προσπάθειες όλων των υγειονομικών και άλλων που ενεπλάκησαν στην εκστρατεία εμβολιασμού, όπως των ενόπλων δυνάμεων και των τοπικών αρχών, αλλά και χάρη στη μεγάλη προσήλωση που επέδειξαν οι Πορτογάλοι», τόνισε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.