Κορωνοϊός: Η Πορτογαλία κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων από τον Φεβρουάριο

Κορωνοϊός: Η Πορτογαλία κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων από τον Φεβρουάριο

Μάχη δίνει η κυβέρνηση για να σταματήσει την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα - Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 2.362 νέα κρούσματα κορωνοϊού - Η αύξηση έρχεται μετά το άνοιγμα των συνόρων σε τουρίστες από ΕΕ και Βρετανία

portogalia-koronoios-krousmata
Ανησυχία προκαλεί στην Πορτογαλία η πορεία της πανδημίας, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τα μέσα Φεβρουαρίου, η οποία και αποδίδεται στη μετάλλαξη Δέλτα.

Ειδικότερα, οι αρχές εντόπισαν 2.362 νέα κρούσματα, με την κυβέρνηση να δίνει μάχη για να σταματήσει η διασπορά του ινδικού στελέχους.

Συνολικά, στην Πορτογαλία, όπου έχει εμβολιαστεί πλήρως το 31% του πληθυσμού, έχουν καταγραφεί 879.557 κρούσματα και 17.096 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Λισαβόνα.

Η αύξηση των κρουσμάτων καταγράφηκε αφού η Πορτογαλία άνοιξε τα σύνορά της για επισκέπτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία, στα μέσα Μαΐου. Οι περισσότερες επιχειρήσεις επαναλειτουργούν κανονικά και οι παραλίες, εν μέσω της θερινής περιόδου, είναι γεμάτες. Οι αρχές επιταχύνουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα και επέβαλαν περιορισμούς σε ορισμένους δήμους, όπως στην περιοχή της Λισαβόνας, απ’ όπου η παραλλαγή Δέλτα επεκτάθηκε σε άλλες περιοχές της χώρας.


Ειδήσεις σήμερα:

Στα 633 τα νέα κρούσματα - 196 οι διασωληνωμένοι, 11 θάνατοι

Βρετανία: Τέλος η καραντίνα για τον πρίγκιπα Χάρι - Αναμένεται να συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον Γουίλιαμ

Οι έξυπνες αναρτήσεις της Ikea και του «Πλαισίου» για το «γλίστρημα» του πίνακα του Πικάσο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης