Euro 2020: Βγάζουν τις κουκούλες σε όσους ανώνυμους επιτέθηκαν ρατσιστικά στους παίκτες που έχασαν τα πέναλτι στον τελικό με την Ιταλία

Euro 2020: Βγάζουν τις κουκούλες σε όσους ανώνυμους επιτέθηκαν ρατσιστικά στους παίκτες που έχασαν τα πέναλτι στον τελικό με την Ιταλία

Την ταυτοποίηση των άγνωστων χρηστών του διαδικτύου που επιτέθηκαν ρατσιστικά στους παίκτες που δεν έβαλαν γκολ στα πέναλτι ζήτησε η κυβέρνηση από τους επικεφαλής των social media

england-saka-arthro
Ξεκίνησε η αστυνομική έρευνα για τα κακοήθη ρατσιστικά σχόλια σε βάρος των τριών μαύρων αθλητών που αστόχησαν στα πέναλτι του τελικό του Euro στο Γουέμπλει με την Ιταλία να κατακτά το κύπελλο κερδίζοντας την Αγγλία μέσα στην έδρα της.

Οι υπουργοί της Αγγλίας έσπευσαν να καταδικάσουν την ρατσιστική επίθεση που υπέστησαν οι τρεις ποδοσφαιριστές από χρήστες του διαδικτύου επειδή δεν έβαλαν γκολ στα πέναλτι.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», υπουργοί του Μπόρις Τζόνσον έδωσαν εντολή στις εταιρείες των social media να εντοπίσουν τους χρήστες, οι οποίοι υπό καθεστώς ανωνυμίας, προέβησαν σε απαράδεκτα ρατσιστικά σχόλια σε βάρος των τριών ποδοσφαιριστών.

Μετά την ήττα της Αγγλίας στο Γουέμπλει, ο Μπάκαιο Σάκα, ο Μάρκους Ράσφορντ και ο Τζάντον Σάντσο βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα αφού δεν κατάφεραν να βάλουν στα δίχτυα τη μπάλα.

Το Twitter έχει ήδη διαγράψει 1.000 προσβλητικές αναρτήσεις, ενώ το Facebook χαρακτήρισε τις ρατσιστικές επιθέσεις ως «αποτρόπαιες».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Daily Mail», οι υπουργοί του Τζόνσον έχουν ζητήσει από τους γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αποκαλύψουν το πρόσωπο των άγνωστων χρηστών που έδωσαν το κακό παράδειγμα τρολάροντας τους μαύρους παίκτες.

Κλείσιμο
Πηγή δήλωσε στους Times του Λονδίνου ότι η βρετανική κυβέρνηση ζητά από τα social media να παραδώσουν λεπτομερή στοιχεία για τους χρήστες που στοχοποίησαν τους τρεις αθλητές που αστόχησαν στα πέναλτι προκαλώντας σεισμό στη Βρετανία.

Από τους χρήστες των social media που προέβησαν σε ρατσιστική κακοποίηση των τριών παιχτών ήταν και ο Άγγλος κωμικός Άντριου Λόρενς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Independent», «ο 41χρονος ηθοποιός έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter μετά τη νίκη της Ιταλίας επί της Βρετανίας ότι μόνο οι λευκοί βάζουν γκολ προκαλώντας την οργή των συναδέλφων του».

Την ίδια ώρα, οι διοργανωτές ακύρωσαν όλες τις προγραμματισμένες του εμφανίσεις.

Το «Hanger Farm Arts Center» στο Χάμσαιρ έγραψε στο Twitter: «Με βάση τα ρατσιστικά σχόλια στα οποία προέβη ο κωμικός Άντριου Λόρενς στο Twitter, πήραμε την απόφαση να ακυρώσουμε το σόου του».

Ειδήσεις σήμερα: 

Γαλλία: Πάνω από 900.000 ραντεβού κλείστηκαν μετά το διάγγελμα του Μακρόν

Εμβολιασμοί: 6 απαντήσεις στους αρνητές - Γιατί πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο

Έρευνα: Μόνο ο πλήρης εμβολιασμός προστατεύει από τη μετάλλαξη Δέλτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης