Euro 2020: «Σεισμός» στη Βρετανία για τις απειλές και την λεκτική κακοποίηση σε Σάκα, Σάντσο και Ράσφορντ μετά τα χαμένα πέναλτι

Euro 2020: «Σεισμός» στη Βρετανία για τις απειλές και την λεκτική κακοποίηση σε Σάκα, Σάντσο και Ράσφορντ μετά τα χαμένα πέναλτι

Δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος από την απώλεια της κούπας του Euro - Ερευνα της βρετανικής αστυνομίας για τον εντοπισμό των απειλών - Μπόρις Τζόνσον και πρίγκιπας Ουίλιαμ καταδικάζουν τις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος των τριών μαύρων ποδοσφαιριστών που αστόχησαν στα πέναλτι

england-saka-arthro
Για «φρικτή» ρατσιστική κακοποίηση των Άγγλων παικτών» έκανε λόγο ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, καταδικάζοντας τα κακόβουλα σχόλια χρηστών κοινωνικής δικτύωσης σε βάρος μαύρων αθλητών που έριξαν τα πέναλτι στον χθεσινό τελικό του Euro.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου θα διενεργήσει έρευνα σχετικά με την υπόθεση, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» ενώ και το Μπάκιγχαμ, δια στόματος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, έκανε λόγο για «αρρωστημένη συμπεριφορά».

Ο Μπάκαιο Σάκα, ο Μάρκους Ράσφορντ και ο Τζάντον Σάντσο μπήκαν χθες στο στόχαστρο των χρηστών κοινωνικής δικτύωσης αμέσως μετά την νίκη της Ιταλίας επί της Αγγλίας στα πέναλτι στον τελικό του Euro.
000_9ER4PT
Οι τρεις μαύροι παίχτες δεν έβαλαν γκολ με αποτέλεσμα να δεχτούν «βροχή» ρατσιστικών σχολίων στα social media προκαλώντας την οργή του ποδοσφαιρικού, της πολιτικής ηγεσίας αλλά και του Μπάκιγχαμ.

Όπως αναφέρει ο Guardian, oι Μπουκαγιό Σάκα, Τζέιντον Σάντσο και Μάρκους Ράσφορντ έγιναν αποδέκτες ρατσιστικών μηνυμάτων στα social media από Άγγλους οπαδούς. H αγγλική ομοσπονδία (FA) με ανακοίνωσή της, καταδίκασε αυτές τις αντιδράσεις δηλώνοντας «αηδιασμένη».

Κλείσιμο
Ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος εξέδωσε δήλωση λίγο μετά το τέλος του παιχνιδιού, περιγράφοντας ως «αηδιαστική συμπεριφορά» ορισμένων οπαδών- χρηστών στο διαδίκτυο, προτρέποντας την αστυνομία να εφαρμόσει τις «σκληρότερες δυνατές ποινές».

000_9ER67X


Το εγκώμιο της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας της Βρετανίας έπλεξε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον: «Αυτή η ομάδα της Αγγλίας αξίζει ηρωικούς επαίνους και όχι ρατσιστική κακοποίηση στα social media. Όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτή τη φρικτή κακοποίηση πρέπει να ντρέπονται για τον εαυτό τους. Ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Ντέιβιντ Λάμι επέκρινε επίσης τη ρατσιστική κακοποίηση που στόχευε τρεις μαύρους παίκτες .

Την ίδια ώρα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δήλωσε «αηδιασμένος» από τη ρατσιστική κακοποίηση που υπέστησαν οι παίκτες της Αγγλίας μετά τον τελικό του Euro. Ο πρωτότοκος γιος του πρίγκιπα Καρόλου που βρισκόταν χθες το βράδυ στο Στάδιο Γουέμπλει με την σύζυγό του Κέιτ και τον γιο τους Τζορτζ, καταδίκασε την «ρατσιστική κακοποίηση» που υπέστησαν οι τρεις παίκτες.
«Είναι απολύτως απαράδεκτο ότι οι παίκτες πρέπει να υποστούν αυτήν την αποτρόπαια συμπεριφορά. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα και όλοι όσοι εμπλέκονται, θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη», αναφέρει σε δήλωσή του.

000_9ER4V8


Στο ίδιο μήκος κύματος και η αγγλική ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FA):

«Η Ομοσπονδία (FA) καταδικάζει έντονα όλες τις μορφές διακρίσεων και αποθαρρύνει τον διαδικτυακό ρατσισμό που στοχεύει ορισμένους από τους παίκτες μας μέσω των social media...

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ξεκάθαροι ότι κανείς πίσω από μια τέτοια αηδιαστική συμπεριφορά δεν είναι ευπρόσδεκτος να παρακολουθεί τους αγώνες της ομάδας. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τους παίκτες που επηρεάζονται, ζητώντας παράλληλα τις σκληρότερες ποινές για όποιον είναι υπεύθυνος».
Στο Τwitter, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έσπευσε να επισημάνει ότι θα διερευνήσει την υπόθεση:

«Γνωρίζουμε ότι ορισμένα επιθετικά και ρατσιστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απευθύνονται σε ποδοσφαιριστές μετά τον τελικό # Euro2020. Αυτή η κακοποίηση είναι εντελώς απαράδεκτη, δεν θα γίνει ανεκτή και θα διερευνηθεί...

«Είμαστε αηδιασμένοι που μερικές από τις ομάδες μας - που έχουν δώσει τα πάντα για το Κύπελλο - έχουν υποστεί διαδικτυακή κακοποίηση», επισημαίνει η Μητροπολιτική Αστυνομία.
Από την πλευρά του, ο προπονητής της βρετανικής ομάδας ποδοσφαίρου, Γκάρεθ Σάουγκέϊτ υπογράμμισε πως οι εκτελεστές των πέναλτι προέκυψαν από τις προπονήσεις όλης της εβδομάδας και ταυτόχρονα θεωρεί πως όλη η ομάδα ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν νίκησαν στον αγώνα και την παράτασή του.

«Εγώ αποφάσισα για τα πέναλτι και ποιοι θα τα εκτελέσουν, με βάση αυτά που έχουμε κάνει στην προπόνηση, κανείς άλλος. Είναι δική μου ευθύνη. Μαζί νικάμε και ευθυνόμαστε όλοι που δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Για τα πέναλτι, είναι δική μου απόφαση», τόνισε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccqp7rnmqxzd-sf)


Ειδήσεις σήμερα:

Έφη Αχτσιόγλου - Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Λίγες μέρες έμειναν», για τον ερχομό του γιου τους – Φωτογραφίες


Κύμα Νο4 στην ξαπλώστρα (μόνο) για ανεμβολίαστους


Euro 2020: Ιταλοί πανηγυρίζουν στο Piccadilly Circus τη νίκη της χώρας τους – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ