Κορωνοϊός: Η Καταλονία βάζει «λουκέτο» σε νυχτερινά κέντρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Η Καταλονία βάζει «λουκέτο» σε νυχτερινά κέντρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Έξαρση κρουσμάτων κυρίως σε νέους - Εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας - Με αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού η συμμετοχή σε εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους άνω των 500 ατόμων

spain_cov
Ανησυχία επικρατεί στην Ισπανία, λόγω της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να αποφασίσουν την επαναφορά περιοριστικών μέτρων.

Στο τέλος της εβδομάδας ντισκοτέκ και χώροι διασκέδασης σε κλειστούς χώρους θα πρέπει να κλείσουν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης. Επίσης, για συμμετοχή σε εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους με τη συμμετοχή άνω των 500 ατόμων, θα απαιτείται η επίδειξη αρνητικού τεστ PCR ή rapid test ή πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Η εκπρόσωπος της κυβέρνηση έκανε λόγο για εξαιρετικά περίπλοκη επιδημιολογική κατάσταση, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται με ρυθμό πολύ μεγαλύτερο απ' αυτόν που μπορούν να αντέξουν. «Δεν μπορούμε να ισχυρισθούμε ότι νικήσαμε τον ιό» είπε, λόγω των ιδιαίτερα μεταδοτικών μεταλλάξεων και λόγω των ανεμβολίαστων.

Ζητούν να καταστεί υποχρεωτική η μάσκα στην Καταλονία

Η εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς της υποχρέωσης χρήσης της μάσκας, τονίζοντας ωστόσο ότι η απόφαση αυτή δεν ανήκει στις αρμοδιότητες της αυτόνομης καταλανικής κυβέρνησης.

Η μάσκα δεν είναι πλέον υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους στην Ισπανία από τις 26 Ιουνίου. «Με βάση τους αριθμούς που βλέπουμε σήμερα, θεωρούμε ότι η μάσκα θα πρέπει να γίνει και πάλι υποχρεωτική στην Καταλονία, αλλά μόνο η ισπανική κυβέρνηση μπορεί να το αποφασίσει».

Η υγειονομική κατάσταση επιδεινώθηκε αιφνιδιαστικά τις τελευταίες ημέρες στην Ισπανία, με έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων στους νέους.

Κλείσιμο
Στην επαναφορά μέτρων προσανατολίζονται και άλλες περιοχές, όπως η Ναβάρα, ενώ θεωρείται πιθανόν να ακολουθήσει η Ανδαλουσία.

Ταυτόχρονα, η εκστρατεία εμβολιασμού επιταχύνεται: το 40,3% των 47 εκατομμυρίων Ισπανών είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ το 55,9% έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ: Έκρηξη κρουσμάτων, κανένας θάνατος - Το Pfizer προστατεύει κατά 93% από την ανάγκη νοσηλείας για μετάλλαξη Δέλτα

Κορωνοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων - Αγώνας δρόμου για τα εμβόλια

Αγωνία για τον 16χρονο Νικόλα- στην Κρήτη- Ξεκίνησε η διαδικασία αφύπνισης μετά τη σοβαρή χειρουργική επέμβαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης