Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), ανακοίνωσε σήμερα πως η επιτροπή ασφάλειας του οργανισμού συνέστησε όσοι έχουν παρουσιάσει το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής να μην εμβολιαστούν κατά της COVID-19 με το σκεύασμα της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Vaxzervia και το σύνδρομο να προστεθεί στις πληροφορίες για το προϊόν ως νέα παρενέργεια του εμβολίου Vaxzervia.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.