Μπάιντεν: Η οικογένεια Φλόιντ έδειξε αξιοθαύμαστο θάρρος

Μπάιντεν: Η οικογένεια Φλόιντ έδειξε αξιοθαύμαστο θάρρος

Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με τον αδερφό του Τζορτζ Φλόιντ

Screenshot_2021-05-26_at_12_00_02_AM
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επαίνεσε το «αξιοθαύμαστο θάρρος» της οικογένειας του Τζορτζ Φλόιντ, που πέθανε πριν από ένα χρόνο κάτω από το γόνατο ενός λευκού αστυνομικού στη Μινεάπολη.

«Η οικογένεια Φλόιντ επέδειξε αξιοθαύμαστο θάρρος, ειδικά η κόρη του, Τζιάνα», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με μέλη της οικογένειας του Αφροαμερικανού στο Οβάλ Γραφείο.

«Την παραμονή της κηδείας του πατέρα της, πριν από ένα χρόνο, η Τζιλ και εγώ συναντήσαμε την οικογένεια και η εκείνη (η Τζιάνα) μου είπε: « Ο μπαμπάς μου άλλαξε τον κόσμο», συνέχισε. «Το κατάφερε», πρόσθεσε.

Μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, η οικογένεια του Φλόιντ κάλεσε το αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει ένα διευρυμένο νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση της αστυνομίας με στόχο την «προστασία των έγχρωμων ανθρώπων».

«Εάν μπορείτε να θεσπίσετε ομοσπονδιακό νόμο για την προστασία ενός πτηνού, του φαλακρού αετού, μπορείτε να θεσπίσετε ένα ομοσπονδιακό νόμο για την προστασία των έγχρωμων ανθρώπων», δήλωσε ο αδελφός του Φλόιντ, Φιλονίζ, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις.

Ειδήσεις σήμερα

Αγωνία στον «Ερυθρό Σταυρό»: Διασωληνωμένος με κορωνοϊό 17χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα 

Αποκάλυψη για το επεισόδιο στην Πάρο: 10 Ρομά έδερναν έναν αστυνομικό! 

«Casa de Papel»: Οι μάσκες πέφτουν οριστικά 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης