Η AstraZeneca χαιρετίζει τα συμπεράσματα του ΕΜΑ: «Η ασφάλεια των εμβολίων είναι θεμελιώδους σημασίας»

Η AstraZeneca χαιρετίζει τα συμπεράσματα του ΕΜΑ: «Η ασφάλεια των εμβολίων είναι θεμελιώδους σημασίας»

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε, νωρίτερα, ότι παραμένει πεπεισμένος πως τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν κατά πολύ ενδεχόμενων κινδύνων

Screenshot_2021-03-18_at_11_39_32_PM
Η AstraZeneca χαιρέτισε τα συμπεράσματα των βρετανικών και ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου της, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η βρετανοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία.

«Η ασφάλεια των εμβολίων είναι θεμελιώδους σημασίας και χαιρετίζουμε τις αποφάσεις των ρυθμιστικών αρχών που επιβεβαιώνουν το όφελος του εμβολίου μας στον τερματισμό της πανδημίας», ανέφερε η Αν Τέιλορ, επικεφαλής ιατρός της εταιρείας, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη της ότι οι εμβολιασμοί μπορούν να ξαναρχίσουν Ευρώπη.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε το απόγευμα ότι παραμένει πεπεισμένος πως τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν κατά πολύ ενδεχόμενων κινδύνων, μετά την έρευνα σε σχέση με αναφορές για θρομβοεμβολικά επεισόδια που ώθησαν πολλές χώρες να αναστείλουν τη χρήση του.

Μετά την ανακοίνωση του EMA, πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν την επανέναρξη των εμβολιασμών με το εμβόλιο της.

Η μία μετά την άλλη, οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ανακοινώνουν την επανέναρξη των εμβολιασμών με AstraZeneca μετά την αναμενόμενη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) ότι το εμβόλιο της φαρμακευτικής εταιρείας «δεν συνδέεται» με αυξημένο κίνδυνο θρομβοεμβολής.

Ο ΕΜΑ έκρινε ότι το εμβόλιο της βρετανοσουηδικής εταιρείας για την Covid-19 «είναι ασφαλές και αποτελεσματικό» , επαναλαμβάνοντας εκ νέου ότι τα οφέλη υπερτερούν των όποιων πιθανών κινδύνων.

Κλείσιμο
Λίγη ώρα μετά τις επίσημες ανακοινώσεις Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία ανακοίνωσαν την επανέναρξη των εμβολιασμών ενώ σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού τόσο ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον όσο και ο Γάλλος ομόλογός του ανακοίνωσαν ότι αυριο Παρασκευή θα εμβολιαστούν και οι ίδιοι με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Eιδήσεις σήμερα

Αρχίζουν ξανά οι εμβολιασμοί με ΑstraΖeneca σε Γαλλία, Ιταλία, Κύπρο, Λετονία, Λιθουανία, Βουλγαρία 


Κορωνοϊός: Δοκιμάζει τα όρια του ΕΣΥ η «έκρηξη» του αριθμού εισαγωγών και διασωληνωμένων 

Ηράκλειο: Η δραματική διάσωση του μικρού Ζαχαρία από τους γιατρούς - Πώς βρήκαν σφυγμό μετά από 2,5 ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης