Ιταλία: Η κυβέρνηση Ντράγκι παρατείνει για ένα μήνα την απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ περιφερειών

Ιταλία: Η κυβέρνηση Ντράγκι παρατείνει για ένα μήνα την απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ περιφερειών

Η Ιταλία παρατείνει μέχρι τις 27 Μαρτίου την απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ περιφερειών – Οι περιφερειάρχες ζήτησαν ομοιογενή μέτρα 

italy_covid
Για άλλον ένα μήνα παρατείνεται η απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ περιφερειών η ιταλική κυβέρνηση. Το μέτρο θα διατηρηθεί μέχρι τις 27 Μαρτίου, έναντι τις 25ης Φεβρουαρίου που ίσχυε αρχικά.

Η απόφαση ελήφθη στη συνάντηση της κυβέρνησης Ντράγκι με τους εκπροσώπους των ιταλικών δήμων και περιφερειών ( η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη) και την είδηση έκανε γνωστή η νέα υπουργός Περιφερειακών Θεμάτων, Μαρία Στέλα Τζεμλίνι. Το μέτρο εντάσσεται σε μια γενικότερη δέσμη με στόχο τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι Ιταλοί περιφερειάρχες, παράλληλα, ζήτησαν από την νέα κυβέρνηση της Ρώμης την λήψη ομοιογενών μέτρων, κατά το δυνατόν, για όλη την χώρα, την αναθεώρηση του συστήματος βάσει του οποίου εγκρίνονται περιορισμοί και απαγορεύσεις και την επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμού των πολιτών.

Μέσα στην αυριανή ημέρα, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα κριτήρια και τις παραμέτρους βάσει των οποίων, στο εξής, θα λαμβάνονται οι αποφάσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας.



Ειδήσεις σήμερα:

«Καταπέλτης» το ένταλμα Λιγνάδη: «Είχε σχέδια και για άλλες πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης»

Είχε συνεργούς ο 62χρονος καθηγητής που κακοποιούσε τον 15χρονο μαθητή

Κορωνοϊός: 884 νέα κρούσματα - 437 στην Αττική και 57 στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης