Κορωνοϊός: Η βρετανική μετάλλαξη... μεταλλάσσεται και μοιάζει με τη νοτιοαφρικανική!

Κορωνοϊός: Η βρετανική μετάλλαξη... μεταλλάσσεται και μοιάζει με τη νοτιοαφρικανική!

Η βρετανική μετάλλαξη έχει τροποποιηθεί, πλησιάζει στη νοτιοαφρικανική και είναι δυσκολότερη η αντιμετώπισή της - Οι επιστήμονες στη Βρετανία μιλούν για «κακά νέα» 

coviduk
Μεταλλάσσεται η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού, σύμφωνα με επίσημες πηγές -που κάνουν λόγο για «ανησυχητική εξέλιξη».

Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας έχει ανακαλύψει 11 περιπτώσεις, όπου «ο ιός του Κεντ», δηλαδή η βρετανική μετάλλαξη, έχει τροποποιηθεί και  πλησιάζει στη νοτιοαφρικανική, ενώ η αντιμετώπισή του είναι δυσκολότερη.

Οι ειδικοί ανακάλυψαν μεταλλάξεις στον μεταλλαγμένο ιό -όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, «πρόκειται για αλλαγές στην δομή του, ίδιες με εκείνες που παρατηρούνται στην νοτιοαφρικανική και τη βραζιλιάνικη μετάλλαξη και σημειώνουν ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οτι τόσο ο εμβολιασμός όσο και η φυσική ανοσία εκείνων που έχουν ήδη νοσήσει θα αποδειχθούν λίγοτερο αποτελεσματικά.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο κατά πόσον οι μεταλλάξεις που εντοπίστηκαν στη Βρετανία είναι εισαγόμενες, ή πρόκειται για μία φυσική μετάλλαξη του ιού, που επιχειρεί να αποφύγει τα ανθρώπινα αντισώματα.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιστήμονες μιλούν για «κακά νέα» για την Βρετανία, παρότι παραδέχονται ότι δεν πρόκειται για μία «μη αναμενόμενη εξέλιξη».

Ειδήσεις σήμερα: 

Εγκαταλείπει «για λίγο» το Twitter ο Έλον Μασκ

Βερολίνο για τις διερευνητικές Ελλάδας - Τουρκίας: Να αποφύγουμε νέα επιδείνωση στη Μεσόγειο

Σταϊκούρας: Στα 47,9 εκατ. ευρώ η κρατική επιδότηση για το πρόγραμμα «Γέφυρα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης