Κορωνοϊός - Βρετανία: «Εφικτή η επαναμόλυνση με τη μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής» λέει καθηγήτρια δημόσιας υγείας

Κορωνοϊός - Βρετανία: «Εφικτή η επαναμόλυνση με τη μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής» λέει καθηγήτρια δημόσιας υγείας

«Στη Βραζιλία όπου υπάρχει μια διαφορετική παραλλαγή, σημειώθηκαν επαναμολύνσεις εκεί και αυτό φαίνεται επίσης να ισχύει και με αυτήν την παραλλαγή από τη Νότια Αφρική» ανέφερε καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου

BRITAIN_2
Η Λίντα Μπολντ, καθηγήτρια δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, προειδοποίησε ότι τα άτομα που είχαν μολυνθεί στο παρελθόν με κορωνοϊό «μπορεί να αισθανθούν ξανά αδιαθεσία»  εάν έρθουν σε επαφή με το μεταλλαγμένο στέλεχος της Νότιας Αφρικής.

Η πιο μεταδοτική παραλλαγή της Νότιας Αφρικής -επίσης γνωστή ως παραλλαγή B.1.351- έχει εντοπιστεί σε πολλές περιοχές στη Βρετανία τις τελευταίες ημέρες.

Αυτό ώθησε την κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα για περιορίσει το ξέσπασμα, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να κάνουν τεστ από σήμερα Τρίτη.

Η καθηγήτρια δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, μίλησε για τις μολυσματικές δυνατότητες του νέου στελέχους στο BBC, λέγοντας: «Αυτό είναι κάτι που προκαλεί ανησυχία σε όλο τον κόσμο. Στη Βραζιλία όπου υπάρχει μια διαφορετική παραλλαγή, σημειώθηκαν επαναμολύνσεις εκεί και αυτό φαίνεται επίσης να ισχύει και με αυτήν την παραλλαγή από τη Νότια Αφρική».

«Η Νότια Αφρική είναι μια χώρα που έχει αγωνιστεί πραγματικά κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας και είχαμε ποσοστά επανεμφάνισης και εκεί. Εάν κάποιος στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει μολυνθεί με το Sars-CoV-2 και έχει εμφανίσει συμπτώματα Covid-19 στο παρελθόν, θα μπορούσε ενδεχομένως, εάν έρθει σε επαφή με αυτήν την παραλλαγή, να παρουσιάσει νέα συμπτώματα» πρόσθεσε η καθηγήτρια.

Και κατέληξε: «Γι' αυτό είναι πραγματικά σημαντικό να κάνουμε τεστ, να βρούμε τα κρούσματα και να προτρέψουμε τους φορείς να απομονωθούν».

Ειδήσεις σήμερα: 

Ξυλοδαρμός στο μετρό: Ποια είναι τα δύο νέα, μυστηριώδη πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση

Χουλουσί Ακάρ: Ναι στο διάλογο με την Ελλάδα, αλλά δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική μας για Αν. Μεσόγειο

Θεσσαλονίκη: 62χρονος έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε 12χρονο και απείλησε πως θα τον σκοτώσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ