Ελπιδοφόρος για την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ: Η Δικαιοσύνη απαιτεί σκληρή δουλεία από γενιά σε γενιά

Ελπιδοφόρος για την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ: Η Δικαιοσύνη απαιτεί σκληρή δουλεία από γενιά σε γενιά

«Ως Χριστιανοί καλούμαστε να συνεισφέρουμε σε αυτό το έργο»

elpidoforos
Το δικό του μήνυμα για τη φυλετική δικαιοσύνη έστειλε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με αφορμή την ετήσια επέτειο μνήμης για τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, η οποία είναι εθνική ημέρα και αργία για τις ΗΠΑ.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Αρχιεπίσκοπος υποστήριξε ότι 52 χρόνια μετά τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, το φάντασμα του ρατσισμού εξακολουθεί να στοιχειώνει την ψυχή του αμερικανικού έθνους και ως εκ τούτου ο αγώνας για φυλετική δικαιοσύνη, ισότητα και ειρήνη παραμένει επίκαιρος και πρέπει να συνεχιστεί.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου ότι ο τροχός της ιστορίας θα γύρει τελικά προς τη Δικαιοσύνη, επειδή ο Θεός μας είναι Δίκαιος και Ελεήμων. Αλλά φέρουμε επίσης και εμείς ευθύνη στο να μιλάμε και να ενεργούμε προς όφελος της δικαιοσύνης για όλους. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι πληγές αιώνων δουλείας δεν έχουν επουλωθεί πλήρως επειδή υπήρξε ο (Αμερικανικός) Εμφύλιος Πόλεμος ή επειδή υπογράφτηκε ο νόμος περί των δικαιωμάτων ψήφου από τον πρόεδρο Λίντον Τζόνσον παρουσία του Δρ. Κίνγκ. Η δικαιοσύνη απαιτεί σκληρή δουλειά από γενιά σε γενιά και ως Χριστιανοί καλούμαστε να συνεισφέρουμε σε αυτό το έργο», σημείωσε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Αναφερόμενος στις αναταραχές που έχουν κλυδωνίσει τους τελευταίους μήνες τις ΗΠΑ, κάλεσε τους πιστούς να αξιοποιήσουν την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ ως μια ευκαιρία για να αναλογιστούν τι κάνουν σε προσωπικό επίπεδο για τη φυλετική δικαιοσύνη, την ισότητα και την ειρήνη. «Και ας θυμηθούμε ότι το ταξίδι μας στη δικαιοσύνη είναι μέσω της αγάπης και της δημιουργίας μιας αγαπητικής κοινότητας, όπου αγαπάμε τους γείτονες μας, όποιοι και αν είναι αυτοί, όπως αγαπάμε τον εαυτό μας. Ο Δρ. Κίνγκ το είπε καλύτερα: Αλλά το τέλος είναι συμφιλίωση. Το τέλος είναι λύτρωση. Το τέλος είναι η δημιουργίας μιας αγαπητικής κοινότητας. Είναι αυτού του είδους το πνεύμα και η αγάπη που μπορούν να μετατρέψουν τους αντιπάλους σε φίλους… Είναι μια αγάπη που ξεχειλίζει και δεν ζητά τίποτα σε αντάλλαγμα. Είναι η αγάπη του Θεού που εργάζεται μέσα στις ζωές των ανθρώπων».

Ειδήσεις σήμερα: 

Τραγωδία στη Μεταμόρφωση: Ένας άνδρας νεκρός από πυρκαγιά σε μονοκατοικία

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Τα κριτήρια που θα αφήσουν εκτός χιλιάδες δικαιούχους

Πάει για άνοιγμα τον Φεβρουάριο και η εστίαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης