Ποινή φυλάκισης δύο ετών, συν δυο χρόνια με αναστολή, πρότειναν οι εισαγγελείς για τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος δικάζεται για υπόθεση διαφθοράς.
Η εισαγγελική πρόταση έρχεται έπειτα από δίκη δύο εβδομάδων, για αδικήματα που επισείουν ποινή κάθειρξης μέχρι 10 ετών και πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Δικάζεται για «διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής» με συγκατηγορούμενο τον φίλο του και δικηγόρο του (σε άλλες υποθέσεις), Τιερί Ερζόγκ.
Ο Γάλλος πρώην πρόεδρος παρίσταται στη δίκη από την αρχή και πήρε το λόγο χθες, καταγγέλλοντας «τις συκοφαντίες και κακοφημίες» εις βάρος του.
Σήμερα ο 65χρονος Σαρκοζί εμφανίστηκε στο δικαστήριο χέρι-χέρι με την σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι.
Η 52χρονη Ιταλο-γαλλίδα τραγουδίστρια και πρώην μοντέλο έκλεψε τα βλέμματα, ντυμένη στα μαύρα και φορώντας μάσκα.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι