Ιαπωνία: Αυξάνεται ο αριθμός των «μοναχικών θανάτων»

Ιαπωνία: Αυξάνεται ο αριθμός των «μοναχικών θανάτων»

Πολλοί άνθρωποι εντοπίζονται νεκροί μέρες μετά τον θάνατό τους, ακόμη κι αν μένουν με άλλους – Πολλές περιπτώσεις συνδέονται με άνοια 

japan
Ανησυχία προκαλεί στην Ιαπωνία το φαινόμενο των «μοναχικών θανάτων» ακόμη και ανθρώπων που ζουν με μέλη της οικογένειάς τους.

Αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η άνοια και η χαλάρωση των παραδοσιακών δεσμών οδηγούν σε ένα νέο φαινόμενο: άτομα να πεθαίνουν στο σπίτι τους και να μην τους εντοπίζουν για ημέρες, ακόμη κι αν ζουν με την οικογένειά τους.

Η εφημερίδα Mainichi Shimbun αναφέρει ότι το 2017 έως και το 2019 καταγράφηκαν 538 «μοναχικοί θάνατοι» σε Τόκιο και Οζάκα, από ανθρώπους που ζουν με άλλους, ζητώντας περισσότεροι στήριξη για τον θεσμό της οικογένειας.

Πολλές περιπτώσεις φαίνεται ότι συνδέονται με την άνοια: μεταξύ των θανάτων που αναφέρθηκαν στην Οζάκα, περίπου 30% συνδέεται με ανθρώπους οι συγγενείς των οποίων νοσούν από την συγκεκριμένη πάθηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, περίπου 4,6 εκατομμύρια Ιάπωνες έχουν άνοια, με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί στα 7,3 εκατομμύρια, ήτοι έναν στους πέντε ανθρώπους άνω των 65 ετών, μέχρι το 2025.

Οι «μοναχικοί θάνατοι» διαφέρουν από τους ηλικιωμένους που ζουν σε απομόνωση. Ισχύει γι’ αυτούς που πεθαίνουν χωρίς να ζουν μόνοι και εντοπίζονται νεκροί 3-4 ημέρες αργότερα. Ως πλέον συνήθης λόγος για την καθυστέρηση στην αναφορά των θανάτων αναφέρεται η άνοια. Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις που ο νεκρός έχει αποκοπεί σκόπιμα από τα άλλα μέλη του νοικοκυριού ή είναι ανήμπορος.

Κλείσιμο
Αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι τοπικές αρχές δεν παρακολουθούν στενά τα άτομα που ζουν με συγγενείς, ενώ εκτιμά ότι οι περιπτώσεις των απομονωμένων ατόμων ενδέχεται να αυξηθούν.


Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανία: Υποχρεωτική νοσηλεία στα νοσοκομεία για τους αντιρρησίες καραντίνας!

Απίστευτη δήλωση Γιαννούλη: Η συνέντευξη Μητσοτάκη στον Alpha ήταν «πληρωμένη»

Αίγυπτος: Χωρίς πιστούς οι ακολουθίες σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης