Ιταλία: Τουρίστας «ξάπλωσε» σε γλυπτό 200 ετών σε μουσείο και το... έσπασε - Δείτε βίντεο

Ιταλία: Τουρίστας «ξάπλωσε» σε γλυπτό 200 ετών σε μουσείο και το... έσπασε - Δείτε βίντεο

Το περιστατικό σημειώθηκε στο μουσείο Gypsotheca Antonio Canova στο Ποσάνιο της επαρχίας Τρεβίζο

canova-1
Το γύψινο μοντέλο του 19ου αιώνα ενός διάσημου έργου του Ιταλού γλύπτη Αντόνιο Κανόβα έπεσε «θύμα» της ατζαμοσύνης ενός τουρίστα, που θεώρησε καλή ιδέα να... ξαπλώσει πάνω του ποζάροντας για μια φωτογραφία.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o τουρίστας (ένας 50χρονος Αυστριακός) έγειρε πάνω στο γλυπτό που απεικονίζει την «Παυλίνα Βοναπάρτη - Μποργκέζε ως Venus Victrix», θέλοντας να βγει μαζί της μια αναμνηστική φωτογραφία. Το αποτέλεσμα ήταν να σπάσει κατά λάθος τρία δάχτυλα του γύψινου μοντέλου.



Το περιστατικό σημειώθηκε στο μουσείο Gypsotheca Antonio Canova στο Ποσάνιο της επαρχίας Τρεβίζο, στις 31 Ιουλίου. 

Το υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας του μουσείου δείχνει τον άνδρα (του οποίου το όνομα δεν έχει ανακοινωθεί) να «πηδάει» πάνω στη βάση του αγάλματος, με την απότομη κίνησή του να οδηγεί στη θραύση των δακτύλων.

Κλείσιμο
canova-1


Μιλώντας στο CNN, η τοπική αστυνομία αποκάλυψε ότι ο άνδρας είχε επισκεφθεί το μουσείο με ένα γκρουπ συμπατριωτών του. Το συμβάν σημειώθηκε όταν απομακρύνθηκε από τους φίλους του και «ξάπλωσε» πάνω στο άγαλμα για να φωτογραφηθεί μαζί του. Δεν αποκλείεται, πέρα από τα δάχτυλα, να έχει υποστεί ζημιά και η βάση του γλυπτού, λένε ειδικοί.

Ο Αυστριακός φέρεται να εντοπίστηκε μέσω των προσωπικών στοιχείων επικοινωνίας που απαιτείται πλέον να δίνουν οι επισκέπτες του μουσείου, στο πλαίσιο του σχεδίου για ιχνηλάτηση επισκεπτών σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού. Όταν επικοινώνησαν μαζί του οι Αρχές, παραδέχτηκε «την ηλίθια πράξη του» και ζήτησε συγγνώμη. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις για τον αδέξιο άνδρα.
cano


Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, το γλυπτό που έσπασε ο Αυστριακός είναι το αυθεντικό γύψινο μοντέλο από το οποίο ο Κανόβα (1757-1822) δημιούργησε το διάσημο μαρμάρινο άγαλμα, που φιλοξενείται στο μουσείο Μποργκέζε της Ρώμης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Απίστευτο περιστατικό στη Λαμία - Τον πέταξαν έξω από το τρένο γιατί νόμιζαν ότι έχει κορωνοϊό

Θετικοί στον κορωνοϊό τέσσερις ακόμη εργαζόμενοι στη ΔΟΥ θεσσαλονίκης

Τσιόδρας: Είμαι εδώ γιατί έχουμε «κόκκινο καμπανάκι»- 121 νέα κρούσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης