Κορωνοϊός: 395 νέα κρούσματα και έξι νέοι θάνατοι στη Γερμανία

Κορωνοϊός: 395 νέα κρούσματα και έξι νέοι θάνατοι στη Γερμανία

Νέο θλιβερό ρεκόρ 13.674 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη Νότια Αφρική

coronavirus_germany
Άλλοι έξι ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν άλλα 395 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει έτσι τους 9.054 νεκρούς επί συνόλου 198.178 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη χώρα, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Νέο θλιβερό ρεκόρ 13.674 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη Νότια Αφρική

Ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής Ζουέλι Εμκίζε ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 129 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 13.674 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου αφότου η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα στις αρχές Μαρτίου.

Ο Εμκίζε ανέλυσε κατά επαρχίες τον ημερήσιο απολογισμό: «Ένας θάνατος σημειώθηκε στο Βόρειο Ακρωτήριο, 26 στην Κουαζούλου-Νατάλ, 28 στο Ανατολικό Ακρωτήριο, 37 στη Χαουτένγκ και 37 στο Δυτικό Ακρωτήριο». Σύμφωνα με τον υπουργό, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας σε εθνικό επίπεδο έφθασε έτσι τους 3.720 νεκρούς.

Η Χαουτένγκ ξεπέρασε το Δυτικό Ακρωτήριο και είναι πλέον η επαρχία όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης (81.546), διευκρίνισε ο Εμκίζε. Συνολικά, οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί ανέρχονται σε 238.339.

Ο Ζουέλι Εμκίζε εξέφρασε πάντως ικανοποίηση για το γεγονός ότι τα τεστ που έχουν διενεργηθεί στη χώρα ξεπέρασαν πλέον τα 2 εκατομμύρια, γεγονός το οποίο χαρακτήρισε «τεράστιο επίτευγμα».

Ειδήσεις σήμερα:

Μάχη σε δύο μέτωπα για να μην «φουντώσει» η επιδημία του κορωνοϊού

Η Βρετανία δεν μετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αγοράς και διανομής εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό

Πανδημία στην Κίνα: Τέσσερα εισαγόμενα κρούσματα και τρεις ασυμπτωματικοί την Πέμπτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης