Τραμπ: Ήταν έτοιμος να ανακοινώσει μέχρι και την απόσυρση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ, λέει ο Μπόλτον

john-bolton-donald-trump-arthro

Το βιβλίο του Τζον Μπόλτον, πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, κυκλοφόρησε χθες

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ήταν έτοιμος να ανακοινώσει πως η χώρα του θα αποχωρούσε από το NATO το 2018, γράφει σε ένα από τα κεφάλαια του βιβλίου του που κυκλοφόρησε χθες ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Μπόλτον, αφηγούμενος τη δική του εκδοχή για τη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού που είχε σημαδευτεί από εντάσεις εξαιτίας των αμυντικών δαπανών των ευρωπαίων εταίρων της Ουάσινγκτον.

Την οργή του Τραμπ είχε προκαλέσει ειδικά το γεγονός πως η Γερμανία δεν πλησίαζε καν το συμφωνημένο επίπεδο - στόχο για τις στρατιωτικές της δαπάνες, το 2% του ΑΕΠ.

Εξάλλου η κατασκευή του Nord Stream 2, του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία, έριξε λάδι στη φωτιά, με τον ένοικο του Λευκού Οίκου να διερωτάται για ποιο λόγο ενώ η Ουάσινγκτον έχει αναπτύξει στρατεύματα στο ευρωπαϊκό έδαφος για την αποτροπή της Ρωσίας η Ευρώπη αυξάνει τις αγορές υδρογονανθράκων από τη Μόσχα, γράφει ο Μπόλτον στο βιβλίο του The Room Where it Happened.

Ως την 1η Ιανουαρίου όλα τα κράτη (μέλη) θα πρέπει να δεσμευθούν στο 2% και θα σβήσουμε τις αναδρομικές οφειλές ή θα αποχωρήσουμε και δεν θα υπερασπιστούμε όποιον δεν το έχει εκπληρώσει», φέρεται να είχε πει ο Τραμπ, σύμφωνα με τον Μπόλτον.

Ο Τραμπ φέρεται να είχε επιχειρηματολογήσει πως δεν θα αφήσει τη χώρα του «σε ένα NATO τα κράτη μέλη του οποίου πληρώνουν δισεκατομμύρια στη Ρωσία. Θα φύγουμε αν κλείσουν τη συμφωνία για τον αγωγό. Δεν θα συγκρουόμαστε με κάποιον που πληρώνουν».

Η οργή του Ντόναλντ Τραμπ για τις αμυντικές δαπάνες των ευρωπαϊκών χωρών-μελών του NATO έχει διαμορφώσει σε μεγάλη βαθμό την πολιτική του στη Γηραιά Ήπειρο, αν και δεν έκανε ποτέ πράξη την απειλή του να αποχωρήσει από τη διατλαντική συμμαχία. Η σύνοδος εκείνη τερματίστηκε με τον Τραμπ να εκφράζει τον σεβασμό και την προσήλωση του στο NATO αλλά ταυτόχρονα να ασκεί πίεση στα κράτη μέλη να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους.

Πρόσφατα, ο Τραμπ ανακοίνωσε πως θα μειώσει τους αμερικανούς στρατιώτες που είναι ανεπτυγμένοι στη Γερμανία κατά 10.000. Αναμένεται εξάλλου να τεθούν σε εφαρμογή νέες κυρώσεις σε βάρος εταιρειών που συμμετέχουν στο έργο του Nord Stream 2.

Ο Αντρέι Ντούντα, ο συντηρητικός πρόεδρος της Πολωνίας, αναμένεται εντός της εβδομάδας στον Λευκό Οίκο, όπου μεταξύ άλλων θα συζητήσει με τον Τραμπ την ανάπτυξη περισσότερων στρατευμάτων των ΗΠΑ στη χώρα του.

Ειδήσεις σήμερα:

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο αδελφός του Τραμπ για να εμποδίσει τη δημοσίευση βιβλίου για την οικογένεια

ΗΠΑ: Άλλοι 800 θάνατοι και πάνω από 32.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες

«Βόμβα» από τους New York Times: Η Ευρώπη μπορεί να «κλείσει» για τους Αμερικανούς τουρίστες

Ρoή Ειδήσεων

Ο μονος

Που τα εχει ακομα. Στους αλλους τα εχουν κοψει.

Nα σε δω

οταν ο Τουρκος ερθει για τα νησια, αν ο "μονος που τα εχει" (ποια βρε, ο γερος;) σηκωσει το τηλεφωνο! Τουλαχιστον οι αλλοι το σηκωναν κι εσωζαν την παρτιδα! "Ο μονος που τα εχει ακομα" επισης απο την μια κογιοναρει τον Πουτιν και Ρωσια, απο την αλλη στελνει στρατευματα σε Πολωνια; Ετσι ειναι; Α, επισης "ο μονος" ειναι πολυ...αγαπουλας με τον Ερντυ! Συμπερασμα: κανε καμψεις, επικυψεις, βαρη, γιατι οταν ο τουρκος ερθει, ο "μονος" δεν θα κινηθει καν, γιατι θα πει "αγοραστα οπλα μου; Οχι; Ε, αντε γεια!".

ZZ

Στενοχωρήθηκε ο πολεμοχαρείς Μπολτον γιατί τον εκπαραθύρωσε ο Τραμπ ,ήθελε να φύγουν οι ΗΠΑ ακόμη και από το ΝΑΤΟ λέει με παράπονο και θυμό η ποντικομαμή Μπολτον , διαλύθηκε το σύμφωνο της Βαρσοβίας ?Αφού διαλύθηκε δεν υφίσταται λόγος ύπαρξης και του ΝΑΤΟ , αντί να ξοδεύεις τρισεκατομμύρια για την άμυνα σου περιορίζεσαι σε δισεκατομμύρια μόνο για την άμυνα της χώρας σου και οι άλλοι ας σκεφτούν μονοί τους τι θα κάνουν , τα περίσσια χρήματα από την άμυνα θα τα δίνετε στους νταβαντζίδες τους Black Lives Matter ,αφού προς τα εκεί πάτε με ταχύτητα φωτός , αντιστρέφονται οι ρόλοι σας ,αντί να κάτσετε να βρείτε αναίμακτη λύση για την χώρα σας εσύ γράφεις ότι σου κατέβη νομίζοντας ότι ο άλλος θα κάτσει με σταυρομάνα χέρια .

Σωστα λες

Αρα λοιπον αφου το Νατο τελειωσε, ΓΙΑΤΙ φωναζει ο Τραμπ για το....αεριο των Ρωσων; Γιατι ε; Αφου τελειωσε το Νατο, δε χρειαζεται καμια ευρωπαϊκη χωρα να τα βαλει με την Ρωσια. Αντ αυτου πιεζουν χροοονια οι ΗΠΑ ην Γερμανια και επιβαλει μονιμως προστιμα και εμπαργκο σε ρωσικα αγαθα, προϊοντα και επιχειρηματιες. Την ιδα ωρα που οι ΗΠΑ μια χαρα μζευουν χρημα ρωσων ολιγαρχων, "επενδυτων" και πρωην μαφιοζων. Οποτε σωστα λες, αφου τελειωσε η βαρσοβια, προς τι να θελουν στην ΕΕ το Νατο; ΑΛΛΟ ποναει τον Τραμπ, το οτι δεν μπορει να πουλησιε τα μεταλλαγμενα τροφιμα του εντος ΕΕ! Αυτο ναι τον τσουζει, επειδη ο αμορφωτος αγροτης του Κεντακυ που τον ψηφιζει, θελει το μεταλλαγμενο καλαμποκι του να το πουλαει στην ευρωπη. Παρε εσυ και φαε αμερικανικο καλαμποκι λοιπον,