Ο Τραμπ... καμαρώνει για το τείχος με το Μεξικό: Σταμάτησε ακόμα και τον κορωνοϊό

Ο Τραμπ... καμαρώνει για το τείχος με το Μεξικό: Σταμάτησε ακόμα και τον κορωνοϊό

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου επέμεινε ότι το τείχος είναι «αδιαπέραστο», εκτός αν «έχετε μια εξαιρετικά μεγάλη σκάλα»

trump_kina
Την πολιτική που ακολούθησε για το μεταναστευτικό προέβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εν μέσω κύματος επικρίσεων για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και μετά το φιάσκο της Τούλσα, συνδέοντάς την, με τον τρόπο του, με την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε, συγκεκριμένα, από την Αριζόνα την αποτελεσματικότητα του τείχους που ανεγέρθηκε σε ένα τμήμα των συνόρων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού, διαβεβαιώνοντας ότι ήταν πολύ χρήσιμο ιδίως ενάντια στην πανδημία της Covid-19.

«Είναι το πιο ισχυρό τείχος (...) που υπάρχει στον κόσμο, ενισχύεται από μια απίστευτη τεχνολογία», εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας στρογγυλής τραπέζης στην πόλη Γιούμα για τη σηματοδότηση του ορόσημου των 200 μιλίων (322χλμ).

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου επέμεινε ότι αυτό το τείχος είναι «αδιαπέραστο», εκτός αν έχετε «μια εξαιρετικά μεγάλη σκάλα».

Ο Τραμπ είπε συγκεκριμένα ότι αυτό το αμφιλεγόμενο τείχος ήταν χρήσιμο στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, αλλά αποδείχθηκε επίσης πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της Covid-19.

«Σταμάτησε την Covid, σταμάτησε τα πάντα», είπε.

«Στην Καλιφόρνια, για παράδειγμα, υπάρχουν πολύ μολυσμένες περιοχές από την πλευρά του Μεξικού. Εάν δεν είχαμε το τείχος, η κατάσταση θα ήταν καταστροφική», πρόσθεσε.

Αυτό το «υπέροχο τείχος» που υποσχέθηκε την ημέρα της έναρξης της εκστρατείας του, στις 16 Ιουνίου 2015 και του οποίου η περιγραφή και το μέγεθος ποικίλλουν, αποτελεί έναν λόγο επαναλαμβανόμενης απογοήτευσης για τον Ντόναλντ Τραμπ από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία.

Αντιμέτωπος με την άρνηση των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο να αποδεσμεύσουν κονδύλια για αυτό το έργο που θεωρούν αναποτελεσματικό, ο Τραμπ αναζήτησε παρακαμπτήριες οδούς, συγκεκριμένα μέσω του Πενταγώνου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς «ψάρευε» υποψήφια θύματα ο συνεργός του ψευτογιατρού

Μεγάλος Περίπατος: Το Σάββατο ξεκινούν οι παρεμβάσεις στην πλατεία Συντάγματος

Νίκος Αλέφαντος, τα πάντα όλα: Η φυλακή, οι κόντρες, ο Τζακερόνης και άλλες ιστορίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης