Ντόναλντ Τραμπ: Φιάσκο η συγκέντρωση στην Τούλσα - Τον «έφαγαν» μια 51χρονη, το Tik Tok και μια... μπάντα;

Ντόναλντ Τραμπ: Φιάσκο η συγκέντρωση στην Τούλσα - Τον «έφαγαν» μια 51χρονη, το Tik Tok και μια... μπάντα;

Για «φιάσκο» μιλούν τα διεθνή ΜΜΕ με το γήπεδο στην Τούλσα να είναι εμφανώς άδειο - Εμπρηστική η ομιλία Τραμπ με Kung Flu, Μπάιντεν και stop στα τεστ για κορωνοϊό

trump-sigkentrosi-arthro
Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να επαίρεται ότι στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού ένα εκατομμύριο συμπολίτες του προμηθεύτηκαν εισιτήρια, ωστόσο, οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου δείχνουν ότι η ομιλία του κατέληξε σε φιάσκο.

Τι συνέβη και δεν πήγαν όλοι όσοι είχαν κάνει κράτηση εισιτηρίων; Υπό τον φόβο της πανδημίας, αποφάσισαν να μην πάνε στην Τούλσα λαμβάνοντας υπόψη την προειδοποίηση του «Τσιόδρα των ΗΠΑ», του κορυφαίου επιδημιολόγου Άντονι Φάουτσι που είχε δηλώσει ότι «εγώ δεν θα πήγαινα σε κλειστό χώρο»; Ή μήπως ευθύνονται τα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία έσπευσε να κατηγορήσει ο ένοικος του Λευκού Οίκου λέγοντας ότι έσπειραν τον φόβο στους Αμερικανούς την ώρα που αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα του νέου κορωνοιού στις ΗΠΑ;

Smaller Crowd Than Expected At President Trump's Tulsa Rally




Κλείσιμο
Ο διεθνής Τύπος ωστόσο δίνει μια διαφορετική εκδοχή υποστηρίζοντας ότι μια ευτραφής 51χρονη αλλά και πολλοί έφηβοι, χρήστες του Tik Τοκ και φαν του συγκροτήματος K-Pop βρίσκονται πίσω από το μποϊκοτάζ της προεκλογικής συγκέντρωσης του Τραμπ στην Οκλαχόμα.

Ως «εγκέφαλος» ονοματίζεται η Μέρι Τζο Λάουπ, από το Φορντ Ντόντζ της Αιόβα καθώς φέρεται να είναι αυτή που ξεκίνησε εκστρατεία στην πλατφόρμα του Tik Tok και «φούσκωσε» τον αριθμό των αιτήσεων για κράτηση εισιτηρίων αφότου έμαθε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ σχεδίαζε να κάνει την ομιλία του στην Τούλσα.

Πριν από δύο εβδομάδες, η Λάπου ανήρτησε ένα βίντεο στο «Tik Tok» για να ενθαρρύνει τους χρήστες να μεταβούν στην ιστοσελίδα του Tραμπ, να εγγραφούν για να παραστούν στην ομιλία και στη συνέχεια να μην εμφανιστούν. Εκείνη την περίοδο, η 51χρονη από την Αιόβα είχε μόνο χίλιους ακόλουθους στα social media αλλά το βίντεο έγινε viral εν μία νυκτί.

Η Λάουπ που φέρεται να ήταν ένας από αυτούς που την ... έφεραν στον Τραμπ είναι καθηγήτρια Γυμνασίου κι είχε εργαστεί στην προεκλογική εκστρατεία του δηλωμένου ομοφυλόφιλου, Πιτ Μπάτεγκιγκ, που ήταν υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών αλλά αποσύρθηκε από την κούρσα στις 2 Μαρτίου. «Το ξέρετε ότι μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν κενές θέσεις στην συγκέντρωση του Τραμπ; #BLM», έλεγε μεταξύ άλλων στο βίντεο η Μέρι.

Ο ρόλος των οπαδών του συγκροτήματος Κ-Pop

Εκτός από την Αμερικανίδα 51χρονη, τα ΜΜΕ διερωτώνται εάν υπήρξε κάποια συντονισμένη προσπάθεια για το σαμποτάζ της ομιλίας του Τραμπ;  Με τα ΜΜΕ να προσπαθούν να ρίξουν φως στο μυστήριο με τις άδειες θέσεις και τον Αμερικανό πρόεδρο να βρίσκεται εκτεθειμένος αφού λίγες ώρες νωρίτερα είχε δηλώσει ότι το στάδιο θα γεμίσει εντός κι εκτός από τους υποστηρικτές του, η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» θεωρεί πως η νέα γενιά γύρισε την πλάτη στον Τραμπ.

«Η πλατφόρμα TikTok όπως και οι οπαδοί του συγκροτήματος K-pop ισχυρίζονται ότι αν και προμηθεύτηκαν εισιτήρια για την ομιλία του προέδρου δεν είχαν την πρόθεση να παρευρεθούν», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμά.

Ο πολιτικός αναλυτής Στιβ Σμιντ , ένας από τους επικριτές του Αμερικανού προέδρου, δήλωσε ότι η κόρη του και οι φίλοι της έκαναν κράτηση για εκατοντάδες εισιτήρια.
«...Υπήρχαν χιλιάδες κενές θέσεις στο Κέντρο BOK αφού η εκστρατεία του Tραμπ δήλωσε ότι είχε λάβει πάνω από ένα εκατομμύριο αιτήσεις εισιτηρίων... », «η 16χρονη κόρη μου και οι φίλοι της στο Park City Utah έχουν εκατοντάδες εισιτήρια. Σας την έφεραν οι έφηβοι @realDonaldTrump της Αμερικής που σας έχει αποτύχει η ομάδα σας. Έχετε εγκαταλειφθεί από τους πιστούς σας», γράφει σε μήνυμά του στο Twitter.



Αλλά και πολλοί χρήστες του Twitter υποστήριξαν ότι τα καμάρια τους έκαναν σαμποτάζ στην ομιλία του ενοίκου του Λευκού Οίκου.

«Αυτό συνέβη απόψε. Είμαι πολύ περίεργος γι΄υτό. Οι έφηβοι της Αμερικής κατάφεραν ένα σοβαρό πλήγμα εναντίον του @realDonaldTrump. Σε όλη την Αμερική έφηβοι είχαν βγάλει εισιτήρια γι' αυτήν την ομιλία Οι ανόητοι της καμπάνιας επαίρονταν έτσι ότι έχουν ήδη πουλήσει περίπου ένα εκατομμύριο εισιτήρια. χαχαχα», γράφει άλλος χρήστης.

Από την πλευρά της, το «γερό χαρτί» των Δημοκρατικών, βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ εξήρε την κίνηση των Zoomers (Zoomer είναι το ψευδώνυμο όσων ανήκουν στη Generation Z) και του συγκροτήματος K-pop που συμμετείχαν στην κράτηση εισιτηρίων.

«Οπαδοί του συγκροτήματος K- Pop, βλέπουμε και εκτιμούμε τη συμβολή σας στον αγώνα για δικαιοσύνη», έγραψε η Αμερικανίδα βουλευτής των Δημοκρατικών στο Twitter.



Η ομιλία του προέδρου Τραμπ στην Τούλσα της Οκλαχόμα αναμενόταν να είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση στον κόσμο σε κλειστό χώρο εν μέσω πανδημίας του νέου κορωνοϊού που έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ σχεδόν 120.000 θανάτους και οδήγησε στην ανεργία 40 εκατομμύρια πολίτες.

Οι χρήστες της πλατφόρμας TikTok και οι φαν του συγκροτήματος Κ- pop αποφάσισαν να μποικοτάτουν την ομιλία μετα το tweet της εκστρατείας του Τραμπ που ζητούσε από τους υποστηρικτές τους Ρεπουμπλικανού προέδρου να κάνουν δωρεάν εγγραφή για να λάβουν εισιτήρια στος σρχές του μήνα.

Το σχέδιο για σαμποτάζ της προεκλογικής του ομιλίας του έγινε viral και το επίμαχο βίντεο που έλεγε στους θεατές να κάνουν κράτηση εισιτηρίων και στη συνέχεια να μην εμφανιστούν απέκτησε εκατομμύρια followers .

Πολλά από τα βίντεο στη συνέχεια διαγράφηκαν σε μια προσπάθεια να κρατήσουν το σχέδιο μυστικό, αν και σ΄ένα από αυτά που παραμένει ενεργό, ένας χρήστης του TikTok λέει με ειρωνεία:  «Ω όχι, εγώ σε ομιλία του Τραμπ δεν μπορώ να πάω, εγώ είμαι άρρωστος». Στη συνέχεια, το σχέδιο εξαπλώθηκε σε πολλές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, γράφει το βρετανικό δημοσίευμα.

Ωστόσο, ο Μπραντ Παρσκέιλ, διευθυντής της καμπάνιας του Trump για το 2020, έγραψε το Σάββατο το βράδυ για να δικαιολογήσει τις άδειες θέσεις: «Ριζοσπάστες διαδηλωτές, αναμείχθηκαν με τους υποστηρικτές του @realDonaldTrump στην προεκλογική συγκέντρωση».

Στο Twitter, ο Ρομπέρτο Κουίνλαν έγραψε «Έτσι, η έφηβη κόρη μου, η οποία έχει λογαριασμό στο Snapchat και το TikTok, μπήκε και μου είπε:« Λοιπόν, λειτούργησε; Μήπως οι έφηβοι έλαβαν όλα τα εισιτήρια για την συγκέντρωση του ; Είναι γνωστό όλη αυτή την εβδομάδα κι εγώ το έμαθα πριν από μία ώρα ...«Υπάρχει ένα στοιχείο σε αυτό που είναι τρομακτικό. Γίνεται πολιτική στο Twitter και δεν είχα καμία ιδέα ότι αυτό θα έπιανε».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πολιτική επιστήμονας Αλίσα Γουίλιαμς «Η 17χρονη κόρη μου και φίλοι έκαναν το ίδιο. Φοβερο!»

Από την πλευρά της, η Τερέζα Μουρ έσπευσε να επισημάνει πως δεν είναι μόνο η νέα γενιά πίσω από το μποικοτάζ της ομιλίας Τραμπ:«Δεν ήταν μόνο έφηβοι. Είμαι 60 ετών και έχω 300 εισιτήρια. Και ανήκω στο κόμμα των Δημοκρατικών της Οκλαχόμα ». Μήπως τελικά πίσω από το φιάσκο του παππού Τραμπ βρίσκεται η γιαγιά από την Αιόβα;

Ειδήσεις σήμερα:

Μινεάπολη: Ένας νεκρός και 11 τραυματίες από πυροβολισμούς

Στις 9 Ιουλίου η πληρωμή αναδρομικών για τις επικουρικές 250.000 συνταξιούχων

Τι αλλάζει στις οικοδομές μετά την υποχρέωση για φορτιστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης