ΗΠΑ: H Microsoft αρνείται να δώσει στην αστυνομία τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

ΗΠΑ: H Microsoft αρνείται να δώσει στην αστυνομία τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

Η Microsoft ζητά να υπάρξει ομοσπονδιακός νόμος που να ρυθμίζει τη χρήση της τεχνολογίας

George-Floyd
Η Microsoft ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν θα πουλήσει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στην αστυνομία έως ότου υπάρξει ομοσπονδιακός νόμος που να ρυθμίζει τη χρήση της τεχνολογίας.

«Δεν πουλάμε την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου μας στις αστυνομικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. και μέχρι να υπάρξει ισχυρός εθνικός νόμος που να στηρίζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν θα πουλήσουμε αυτήν την τεχνολογία σε αστυνομικές υπηρεσίες», ανέφερε η εταιρεία.

Αυτό έρχεται μια μέρα αφότου η Amazon ανακοίνωσε ότι «παγώνει» την χρήση του λογισμικού αναγνώρισης προσώπου από την αστυνομία. Η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος διευκρίνισε ότι προέβη στο μέτρο αυτό, που θα ισχύσει για ένα χρόνο, καθώς πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες για την αστυνομική βία σε βάρος Αφροαμερικανών πολιτών.

Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι η αναγνώριση προσώπου θα χρησιμοποιηθεί άδικα εναντίον διαδηλωτών.

«Όταν ακόμη και οι κατασκευαστές αναγνώρισης προσώπου αρνούνται να πουλήσουν αυτήν την τεχνολογία παρακολούθησης επειδή είναι τόσο επικίνδυνη, οι βουλευτές δεν μπορούν πλέον να αρνηθούν τις απειλές για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας», δήλωσε ο Matt Cagle, δικηγόρος της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών.

Η IBM ανακοίνωσε επίσης τη Δευτέρα στο Κογκρέσο ότι δεν προτίθεται να προσφέρει πλέον λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, ενώ ζητά να ενισχυθούν οι προσπάθειες για δικαιοσύνη και φυλετική ισότητα.

Ειδήσεις σήμερα

Επίθεση με βιτριόλι- Δείτε βίντεο: Στον εισαγγελέα η 35χρονη - Τα ευρήματα που την «καίνε»

20 νέα κρούσματα κορωνοϊού - Τα 15 στην περιοχή της Ξάνθης

«Αυτόνομη ζώνη» έξι τετραγώνων στο Σιάτλ - Οργή Τραμπ για τους «άσχημους αναρχικούς»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης