Γραμματέας Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου: «Οι ανισότητες τροδοφοτούν τον ρατσισμό στις ΗΠΑ»

Γραμματέας Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου: «Οι ανισότητες τροδοφοτούν τον ρατσισμό στις ΗΠΑ»

«Υπάρχει ρατσισμός. Είναι έντονος στους αφροαμερικανούς λόγω της ιστορίας που έχουν κάποιες περιοχές» τόνισε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος

usa_floyd_ap
Η Ουάσινγκτον ευτυχώς έχει ακόμη εξαιρετικούς μηχανισμούς που ακόμα δραστηριοποιούνται” ανέφερε στον ΘΕΜΑ 104,6 και στους Γιάννη Μακρυγιάννη και Βασίλη Αδαμόπουλο ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Γραμματέας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Είναι “πρωτόγνωρα δραματικά τα πράγματα που συμβαίνουν” τόνισε ο κ. Κωστόπουλος και χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη να “σταματήσει το συντομότερο δυνατόν” κάθε συζήτηση για την παρουσία στρατού στα αστικά κέντρα.

Επικαλούμενος τις δυνατότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, “τον τελευταίο καιρό τα βλέπουμε αυτά τα πράγματα”, αλλά υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και για πολλές περιοχές των ΗΠΑ “είναι καθημερινότητα” επισήμανε ο κ. Κωστόπουλος, αφού “οι ρίζες αυτού του προβλήματος σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ είναι βαθύτατες”, πρόσθεσε.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι αναταραχές δεν σχετίζονται με τα θύματα από την πανδημία, αλλά “με τα βαθύτατα κοινωνικά οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ”. Στην ίδια κατεύθυνση, “υπάρχουν πάρα πολλές περιοχές που ο κόσμος είναι βυθισμένος σε μια απελπισία” εξήγησε ο κ. Κωστόπουλος και υπογράμμισε ότι το πρόβλημα επιτείνουν η έλλειψη μόρφωσης και η απουσία ενός κοινού αξιακού κώδικα.

Υπάρχει ρατσισμός. Είναι έντονος στους αφροαμερικανούς λόγω της ιστορίας που έχουν κάποιες περιοχές”, αλλά το “πρόβλημα πρέπει να το δούμε συνολικά. Το βασικότερο είναι οι πολιτικές ηγεσίες να σταματήσουν να επενδύουν στα χειρότερα χαρακτηριστικά μας”, κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Ρατσιστής» γράφεις στο Twitter ο... Τραμπ σου εμφανίζεται

Νέα Υόρκη: Διέρρευσαν διάλογοι αστυνομικών - «Πυροβολήστε τους» λένε για τους διαδηλωτές

Παρέμβαση Ομπάμα μετά τη δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Να ξέρετε ότι οι ζωές σας μετράνε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης