Γκαλ Γκαντότ: Και ο Θεός έπλασε τη Wonder Woman

Γκαλ Γκαντότ: Και ο Θεός έπλασε τη Wonder Woman

30 ετών, κομάντο, μητέρα, μοντέλο, σχεδόν 1,80 ύψος και νούμερο δύο στη λίστα των πιο καλοπληρωμένων μοντέλων του Ισραήλ, πίσω από τη Μπαρ Ρεφαέλι - Η ηθοποιός που μόλις εμφανίστηκε στο μπλοκμπάστερ «Batman V Superman» σύσσωμοι οι θεατές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα - Γιατί η Wonder Woman δεν είναι μια γυναίκα σαν τις άλλες

Γκαλ Γκαντότ: Και ο Θεός έπλασε τη Wonder Woman
«Is she with you?» ρωτάει ο Σούπερμαν τον Μπάτμαν μόλις η Wonder Woman κάνει τη θριαμβευτική είσοδό της στην ταινία. Την έχεις δει όμως άπειρες φορές. Χωρίς να γνωρίζεις το όνομά της. Σε περιοδικά και καμπάνιες μεγάλων οίκων. Αυτή ήταν το πρόσωπο του αρώματος Bamboo του Gucci. Τη θυμάσαι ως πρώην πράκτορα της Μοσάντ, της μυστικής υπηρεσίας του Ισραήλ, στις ταινίες «Fast and Furious».

Γεννημένη στο Ισραήλ από εβραίους πρόσφυγες που άφησαν την Ευρώπη για ένα καλύτερο αύριο (είναι πολωνικής, γερμανικής, τσέχικης και αυστριακής καταγωγής). Ετσι, οι Γκρινστάιν έγιναν Γκαντότ. Μπαμπάς μηχανικός και μητέρα δασκάλα. Είναι μεγαλωμένη σε μια αυστηρή θρησκευτική οικογένεια που τηρεί τις εβραϊκές παραδόσεις και τους ισραηλινούς νόμους. Εχει άλλωστε υπηρετήσει δύο χρόνια στο IDF, στις Ειδικές Δυνάμεις του Ισραήλ: «Μόλις έγινα δεκαοκτώ ετών υπηρέτησα στον στρατό, τους παραχωρείς την ελευθερία σου, αλλά σου μαθαίνουν σεβασμό και πειθαρχία».
Στα 18 της σκόπευε να γίνει χορογράφος, αλλά κέρδισε τον τίτλο της Miss Israel 2004. Κατόπιν πήρε μέρος και στα καλλιστεία Miss Universe, αλλά δεν βρέθηκε μέσα στη δεκαπεντάδα λόγω της ατίθασης συμπεριφοράς της: «Δεν ήθελα να κερδίσω κανέναν τίτλο, δεν είχα πάρει καν τις δικές μου τουαλέτες και εμφανιζόμουν αργοπορημένη σε όλα τα ραντεβού». Επέστρεψε, λοιπόν, στο Ισραήλ και κατατάχθηκε στο στρατό. Μόλις απολύθηκε και έβγαλε τα χακί, γράφτηκε στο πανεπιστήμιο για να γίνει δικηγόρος. Στο πρώτο έτος, ένας casting director της ζήτησε να περάσει από οντισιόν για τον ρόλο του Bond Girl στην ταινία «Quantum of Solace». Δεν τον πήρε ποτέ και κατέληξε στα χέρια της Ολγας Κιριλένκο, βέβαια η ζωή κάνει πάντα κύκλους και η Γκαλ πήρε τον ρόλο της Ολγας, αυτόν της Wonder Woman/ Νταϊάνα Πρινς. Ο ίδιος casting director τής έδωσε τον πρώτο της ρόλο στο «Fast and Furious»

21 ετών φωτογραφήθηκε για το περιοδικό «Maxim», ως «Γυναίκα στον ισραηλινό στρατό», έγινε εξώφυλλο της «New York Post», αλλά και των «Glamour», «Cosmopolitan», «FHM», «Bride Magazine». Συμμετείχε στις καμπάνιες του Captain Morgan, της Gucci, των καλλυντικών σειρών Vine Vera και των αυτοκινήτων Jaguar. Ηταν ήδη σταρ της τηλεόρασης του Ισραήλ χάρη στη συμμετοχή της στο σίριαλ «Bubot».
Κλείσιμο

To 2008 παντρεύτηκε τον Γιαρόν Βαρσάνο, μεγαλοεργολάβο και ιδιοκτήτη ακινήτων στο Ισραήλ. Το πεντάστερο μπουτίκ ξενοδοχείο του «The Varsano Hotel», στην πιο ακριβή περιοχή του Τελ Αβίβ, πουλήθηκε το 2015 στον Ρομάν Αμπράμοβιτς για 26 εκατ. δολάρια. Η Γκαλ γνώρισε τον σύζυγό της πριν από περίπου 10 χρόνια «στο πιο περίεργο πάρτυ στη μέση της ερήμου στο Ισραήλ. Ηταν θεματικό και αφορούσε τη γιόγκα, τα τσάκρα, τις τροφές που αποτοξινώνουν τον οργανισμό. Είχαμε πολλούς κοινούς φίλους εκεί οι οποίοι μας σύστησαν. Ηξερα ότι ήταν ο ΕΝΑΣ. Αλλά ήμουν μικρή, αυτός με περνούσε 10 χρόνια και ήταν σίγουρος για εμάς από την αρχή. Από το δεύτερο ραντεβού μού είπε ότι είχε σοβαρό σκοπό και θα μου έκανε πρόταση σε λιγότερο από δύο χρόνια σχέσης. Μόλις κλείσαμε δύο χρόνια, παντρευτήκαμε. Η οικογένεια είναι η προτεραιότητά μου. Και η δική του. Δεν θα μπορούσα να πετύχω τίποτα χωρίς τη στήριξη του άντρα μου».
Απέκτησαν μαζί μια κόρη, την τετράχρονη σήμερα Αλμα.


Μια φεμινίστρια superhero
Οι Αμαζόνες φορούσαν περιβραχιόνια για να θυμίζουν στους εαυτούς τους ότι ποτέ ξανά δεν θα τις αλυσοδέσουν άντρες. Η Wonder Woman πρεσβεύει αυτές τις αρχές. Είναι συμπρωταγωνίστρια σε μια ταινία με superhero βγαλμένους από κόμικ. Αρα, ήδη ζει σε ένα αντρικό φανταστικό σύμπαν. Δεν βοηθά ιδιαίτερα να τη δούμε ως φεμινίστρια, η σέξι στολή της και τα μακριά λεπτά πόδια της που χρησιμεύουν ως φονικά όπλα. Κι όμως, οι αξίες της διαφέρουν από τις στερεοτυπικά ανδρικές για βία, δικαιοσύνη, εξουσία και την απόκτηση της Λόις Λέιν. Θέλει ειρήνη και καλοσύνη. Γι’ αυτό απομακρύνθηκε από τους ανθρώπους. Στην ταινία δεν είναι κάποια γραμματέας, ή το αντικείμενο πόθου των ηρώων. Είναι ηρωίδα και σώζει και τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν όταν τη χρειάζονται. Στο Comic Con, τον Ιούλιο του 2015, σχεδόν 7.000 άτομα περίμεναν υπομονετικά να τη δουν από κοντά. «Νιώθω τόσο τυχερή που μου δόθηκε αυτή η μοναδική ευκαιρία να δείξω τη δυνατή πλευρά των γυναικών. Δεν έχει κάποιο love story ο ρόλος μου, είναι ανεξάρτητη και έτσι θέλει να παραμείνει. Η Wonder Woman θα έχει τη δική της ταινία μέσα στο 2017». Στην ταινία τον ρόλο της θείας της, Στρατηγού Αντιόπης, θα έχει η Ρόμπιν Ράιτ.

Για τις ανάγκες του ρόλου που θα φτιάξει την καριέρα της πήρε σχεδόν οκτώ κιλά σε μυϊκή μάζα κάνοντας καθημερινές προπονήσεις κικ μπόξινγκ, κουνγκ φου, ζίου ζίτσου και μάχες με σπαθιά. Σε συνδυασμό με πρωτεϊνική δίαιτα κατάφερε να μεταμορφωθεί σε Αμαζόνα. «Βλέπω παλιές φωτογραφίες μου και αναρωτιέμαι γιατί ήμουν τόσο αδύνατη. Δεν μου αρέσω πλέον skinny».

Δουλεύει πυρετωδώς, ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας «Keeping up with the Joneses», όπου υποδύεται τη σύζυγο του Τζος Χαμ, τον πρώτο κωμικό ρόλο της καριέρας της. «Τώρα μπορώ να επιλέγω τους ρόλους μου. Παλιότερα πήγαινα στα ραντεβού με τους ατζέντηδες και τους έλεγα ότι ψάχνω μια ταινία απλά. Αργότερα τους έλεγα ότι θέλω κάτι δυναμικό, να μην είμαι μια γυναίκα κλισέ, που ένα άντρας τής ράγισε την καρδιά, αλλά κάποια στιγμή ερωτεύεται τον σωστό, που τελικά τη “σώζει”. Δεν νομίζω ότι η γυναίκα το 2016 ψάχνει να σωθεί από κάτι. Πού να ήξερα ότι θα εμφανιζόταν η Wonder Woman στη ζωή μου!».

Η κόρη της, που ταξιδεύει πάντα μαζί της, φοράει συχνά την τιάρα της στολής της Wonder Woman και τη ρωτά: «Είμαι πριγκίπισσα σαν κι εσένα;».

Info: H ταινία «Batman V Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης» προβάλλεται στις αίθουσες από την Tanweer





Γεννημένη στο Ισραήλ από εβραίους πρόσφυγες που άφησαν την Ευρώπη για ένα καλύτερο αύριο, η Γκαλ Γκαντότ συγκεντρώνει καταγωγές από πολλές χώρες: Πολωνία, Γερμανία, Τσεχία και Αυστρία





Για τις ανάγκες του ρόλου η Γκαλ Γκαντότ πήρε οκτώ κιλά σε μυϊκή μάζα, κάνοντας καθημερινές προπονήσεις κικ μπόξινγκ, κουνγκ φου, ζίου ζίτσου και μάχες με σπαθιά




«Δεν θα μπορούσα να πετύχω τίποτα χωρίς τη στήριξη του άντρα μου», ομολογεί η πανέμορφη Γκαλ Γκαντότ








«Βλέπω παλιές φωτογραφίες μου και αναρωτιέμαι γιατί ήμουν τόσο αδύνατη. Δεν μου αρέσω πλέον skinny»



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης