Καραλής στο protothema.gr: Όταν μίλησα δυνατά για τον ρατσισμό, μόνο τότε κατάφερα να τον ξεπεράσω

Καραλής στο protothema.gr: Όταν μίλησα δυνατά για τον ρατσισμό, μόνο τότε κατάφερα να τον ξεπεράσω

Ο 20χρονος πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, μιλά στο protothema.gr για τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του, τα αγωνιστικά του πλάνα, τον θαυμασμό του στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ στέλνει ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού

AP-1YDFPFRZS1W11_hires_jpeg_24bit_rgb
Ο Έλληνας πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, στα μόλις 20 του χρόνια ξέρει καλά πως να καταρρίπτει ρεκόρ, να υπερπηδά κάθε επόδιο που συναντά, μα πρωτίστως να κάνει συνεχή άλματα προς την κορυφή!

Ο χαμογελαστός άλτης της Red Bull, ο κατά κόσμον Manolo ζει και αναπνέει για τον αθλητισμό. Άλλωστε το ταξίδι του στον μαγικό κόσμο του στίβου ξεκίνησε  σε ηλικία 3 ετών, κληρονομώντας θα έλεγε κανείς τα γονίδια της αθλητικής οικογένειας από την οποία προέρχεται.  Ο πατέρας του ήταν πρωταθλητής στο δέκαθλο κι η μητέρα του ασχολούνταν επίσης με το άλμα εις μήκος. Αναπόφευκτα  λοιπόν ο δρόμος προς την επιτυχία ήταν  προδιαγεγραμμένος...

Στη διάρκεια της σύντομης, αλλά πλούσιας καριέρας του, έχει καταφέρει να καταρρίψει τρεις φορές την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών παγκοσμίως στους Παίδες, με αποκορύφωμα το 5,55 μ., που πέτυχε στις 20 Μαΐουτου 2016 στην Οστράβα.

Τον Φεβρουάριο του 2017 ξεπέρασε τα 5,70 μ. και έγινε ο δεύτερος Έλληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα, ενώ τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου έγινε ο νεαρότερος Ευρωπαίος αθλητής που συμμετείχε σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο αγώνισμα του επί κοντώ και ο μικρότερος ποτέ 'Ελληνας Άνδρας, που αγωνίστηκε στην διοργάνωση, στην ιστορία του θεσμού. Παράλληλα, με το άλμα στα 5,70 μ. εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών του Λονδίνου. 

Στα μόλις 20 σου χρόνια έχεις καταφέρει να σημειώσεις μια τόσο πλούσια καριέρα με πολλές διακρίσεις, μετάλλια, παγκόσμια ρεκόρ και κυρίως μοναδικές εμπειρίες. Αν σου το έλεγαν αυτό όταν έκανες τα πρώτα σου βήματα θα το περίμενες;

Είναι κάτι που θα φάνταζε τόσο απίστευτο, αλλά ξέρεις κάτι; Τα όνειρα τελικά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα!

Κλείσιμο


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

🥈 place at the European U23 Championships 🇬🇷 Thank you for all your love and support ❤️ #FlyManoloFly

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emmanuel Karalis (@manolo) στις



Θέλω να μου ξεχωρίσεις δύο στιγμές στην πορεία σου που θα χαρακτήριζες ως την καλύτερη και την χειρότερη, την πιο επίπονη ή απογοητευτική.

Η χειρότερη στιγμή της καριέρας μου ήταν όταν τραυματίστηκα σοβαρά μετά την χρονιά του παγκοσμίου ρεκόρ εφήβων που έκανα και έμεινα πίσω για ένα χρόνο. Αλλά έχω πολλές καλές στιγμές στην αθλητική μου πορεία. Μια που θα θυμάμαι για πάντα είναι το πρώτο μου παγκόσμιο ρεκόρ Παίδων μέσα στο ΣΕΦ στην πατρίδα μου και με Έλληνες φιλάθλους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

📷 @alexgrymanis #polevault #givesyouwings #Ekaralis

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emmanuel Karalis (@manolo) στις



Γιατί συγκεκριμένα επέλεξες το άλμα επί κοντώ και όχι οποιοδήποτε άλλο άθλημα του στίβου;
Όταν το δοκίμασα για πρώτη φορά και βρέθηκα στον αέρα αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα, είχα μια φανταστική αίσθηση, ένιωθα σαν να πετάω και αυτό ήταν που με κέρδισε αμέσως.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί στην εφηβεία να ασχολείται με τον πρωταθλητισμό; Θυμάσαι κάποια στιγμή που να λύγισες λόγω του απαιτητικού προγράμματος;

Είναι αλήθεια ότι έχω θυσιάσει πολλά στην εφηβική μου ζωή αλλά δεν έχω λυγίσει ποτέ! Από τα 16 μου έχω φάει την ζωή με το κουτάλι και αναγκάστηκα να μεγαλώσω πολύ νωρίς. Αλλά ήταν απόφαση μου! Έχω ταχθεί σε αυτό που κάνω, έχω δώσει σώμα και πνεύμα για να γίνω ο καλύτερος.

Επειδή και δύο σου γονείς ασχολούνταν με τον αθλητισμό, ποιος από τους δύο υπήρξε πιο αυστηρός και ποια συμβουλή τους κρατάς;

Μπορώ να πω ότι πιο αυστηρός ήταν και είναι ο πατέρας μου και ειδικά τώρα που είναι ο Fitness coach μου. Η καλύτερη συμβουλή τους που θα κρατήσω για πάντα είναι ότι πάντα πρέπει να γνωρίζω ποιος είμαι, από πού ξεκίνησα και με πόσο κόπο έχω καταφέρει να φτάσω εδώ που βρίσκομαι. Πάντα πρέπει να βρίσκω το κέντρο μου ώστε όταν ακούω γύρω μου φωνές αποδοκιμασίας, να συνεχίζω πάντα μπροστά στον δρόμο που έχω χαράξει για να φτάσω στον κάθε στόχο μου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

THANK YOU MOM ❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emmanuel Karalis (@manolo) στις



Παρακολουθείς κάποιο άλλο άθλημα, όπως ποδόσφαιρο ή μπάσκετ. Έχεις κάποιον αθλητή που να θαυμάζεις;

Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθώ όσο μπορώ τα αθλήματα που είναι οι φίλοι μου όπως του Στέφανου Τσιτσιπά, του Λευτέρη Πετρούνια, του Γιάννη Αντετοκούνμπο και πολλών άλλων. Δυστυχώς, δεν έχω ακόμα κάποιον φίλο ποδοσφαιριστή για να τον παρακολουθήσω!

Η ΑΠΟΛΥΤΗ GO-KART ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ!


Υπάρχουν στην Ελλάδα οι κατάλληλες υποδομές και χώροι για να προπονηθεί ένας αθλητής σε επίπεδο πρωταθλητισμού; Έχες σκεφτεί ποτέ να κάνεις προπόνηση στο εξωτερικό;

Ειδικά φέτος, οι περισσότεροι αθλητές προετοιμαζόμαστε για την Ολυμπιάδα και είναι αυτονόητο να φύγουμε για προετοιμασία κάπου στο εξωτερικό για να βρούμε τις κατάλληλες συνθήκες που θα μας βοηθήσουν να βρεθούμε στην καλύτερη αγωνιστική μας κατάσταση. Γίνονται προσπάθειες από την ομοσπονδία μας για να έχουμε όσο το δυνατό κατάλληλες υποδομές και με ό,τι έχουμε προσπαθούμε. Θα μπορούσε φυσικά όλα να ήταν καλύτερα αλλά ελπίζουμε ότι μια μέρα το κράτος θα αγκαλιάσει και τον στίβο όπως γίνεται με άλλα αθλήματα.

Ένα μότο σου είναι η ρήση «δούλευε σκληρά και σιωπηλά και άσε την επιτυχία να κάνει θόρυβο». Επειδή είσαι ένα νέο παιδί που εμπνέεις την νεότερη γενιά, τι μήνυμα θα ήθελες να τους στείλεις;

Τα νέα παιδιά πρέπει να συνεχίζουν να ονειρεύονται και να βάζουν στόχους στην ζωή τους. Θα πρέπει να δουλεύουν σκληρά με συνέχεια και συνέπεια. Η συνέπεια είναι αυτή που θα αποφέρει καρπούς της δίκης μας ευτυχίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

2️⃣0️⃣ #FlyManoloFly 👐🏾

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emmanuel Karalis (@manolo) στις



Στον σύγχρονο αθλητισμό βλέπουμε όλο και συχνότερα αθλητές να κάνουν καμπάνιες κατά του ρατσισμού, όπως πρόσφατα και την όμορφη κίνηση του Βαϊνάλντουμ με τον Ντε Γιόνγκ. Από την προσωπική σου εμπειρία, πώς κατάφερες να το ξεπεράσεις και να μείνεις προσηλωμένος στον στόχο σου; Νιώθεις ακόμη μέσα σου τον θυμό;

Δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί τα έβαλα με ένα ολόκληρο κατεστημένο που στέκονταν στον ρατσισμό για πολλά χρόνια, δυνατό και σκορπούσε φόβο. Το «SPEAK OUT LOUD», όταν το φώναξα μόνο και μόνο τότε κατάφερα να το ξεπεράσω και να συνεχίσω.  Τώρα πια νιώθω απόλυτη ηρεμία.



Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#ENDRACISM

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emmanuel Karalis (@manolo) στις


Αν δεν είχες αφιερώσει την ζωή σου στον αθλητισμό, σε μια άλλη ζωή υποθετικά με τι θα ήθελες να ασχολείσαι; Έχεις κάποιο κρυφό όνειρο;

Θα ήθελα να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση! Είμαι ένας δημιουργικός άνθρωπος και μου αρέσει να ασχολούμαι με πολλά πράγματα πέρα από τον αθλητισμό. Αλλά θα έκανα κάτι σίγουρα για να μπορώ να προσφέρω στον κόσμο.

Ποια είναι τα αγωνιστικά σου σχέδια; Τι να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

Φέτος, περιμένω να πιάσω το όριο στους αγώνες του κλειστού και να βρεθώ στην πρώτη μου Ολυμπιάδα. Θέλω με την βοήθεια του Θεού, να είμαι υγιής και να συνεχίζω να εκπλήσσω αγωνιστικά για πολλά χρόνια τον εαυτό μου.

AP-1YDFQAZG11W11_hires_jpeg_24bit_rgb
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης