Euroleague, Αρμάνι - Μπαρτσελόνα 83-70: Show Σέρχι και τέλος το αήττητο της «Μπάρτσα»

Euroleague, Αρμάνι - Μπαρτσελόνα 83-70: Show Σέρχι και τέλος το αήττητο της «Μπάρτσα»

Η Αρμάνι έσπασε το αήττητο της Μπαρτσελόνα στην Euroleague καθώς επικράτησε στο Μιλάνο σ’ ένα απίστευτο παιχνίδι - Ο Σέρχι Ροντρίγκεθ έκανε απίστευτο φινάλε στον αγώνα με 10 πόντους σε τρία λεπτά, ενώ η Μπαρτσελόνα κατέρρευσε στην τελευταία περίοδο όπου δέχθηκε επιμέρους σκορ 31-12!

Serji
Οι δύο ομάδες έδωσαν κακή (επιθετικά) παράσταση στο πρώτο δεκάλεπτο.Η Αρμάνι χρειάστηκε 4:30 λεπτά για να βρει καλάθι, έκανε τέσσερα λάθη και είχε 6/13 σουτ. Η δε Μπαρτσελόνα μπορεί να προηγήθηκε με 0-7 (3’) αλλά και 2-11 μετά τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα, στην πραγματικότητα όμως ήταν αποτέλεσμα του ρυθμού που είχε ο Ντέιβις (11π.). Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Καταλανοί είχαν 1/6 τρίποντα και αρκετές βεβιασμένες επιλογές. Ο Μίκαελ Ρολ κράτησε τους γηπεδούχους στη δύσκολη στιγμή και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 15-20 (10’) με buzzer beater του Αμπρίνες.

Τίποτε δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο. Η Μπαρτσελόνα ξέφυγε και πάλι με διαφορά εννιά πόντων (17-26, 14’), δεν κατάφερε να χτίσει πάνω σ’ αυτή και η Αρμάνι βρέθηκε τρία μακρινά σουτ με τους Νέντοβιτς (2), Σέρχι και ισοφάρισε σε 28-28, περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι λειτούργησαν περισσότερο με ξεσπάσματα, δεν βρήκαν ρυθμό και με τη σφραγίδα των Χανγκά, Μίροτιτς η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 30-37 στο ημίχρονο.

Η Αρμάνι βασίστηκε στα προσωπικά ξεσπάσματα, αυτό έγινε και στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου καθώς οι οκτώ πόντοι του Λούις Σκόλα σε δυόμισι αγωνιστικά λεπτά έφεραν και την ανατροπή (46-44). Εκεί η Μπαρτσελόνα βρήκε επτά σερί πόντους (46-51), δεν είχε συνέπεια στην επίθεση αλλά και πάλι στηρίχθηκε στην άμυνά της διατηρώντας το προβάδισμα μέχρι το τέλος της περιόδου (52-58).

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να σκοράρει, η Αρμάνι το έκανε (έστω) με το σταγονόμετρο και όλα άρχισαν από την αρχή (58-58, 33:30). Η Αρμάνι βρήκε δύο μεγάλα σουτ (στο δεύτερο μάλιστα ο Μπράντον Ντέιβις έμεινε τραυματίας στο παρκέ αλλά οι διαιτητές δεν σταμάτησαν το παιχνίδι και η Αρμάνι άδραξε της ευκαιρίας) και προηγήθηκε για πρώτη φορά με 64-60. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο τελευταίο τρίλεπτο με +5 (66-61) για να πατήσουν και σε διαφορά επτά πόντων (68-61), 100’’ πριν το τέλος. Ο Σέρχι έκανε τρομερά πράγματα και στον εναπομείναντα χρόνο και η Αρμάνι έδωσε εμφατικό τρόπο στη νίκη της.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το παιχνίδι δεν βγήκε επιθετικά για την Αρμάνι κι έτσι άλλαξε λογική και το πήγε στην άμυνα βγάζοντας την Μπαρτσελόνα από τον ρυθμό της. Η Μπαρτσελόνα περιορίστηκε στους έξι πόντους από το 30’ έως το 32’. Συν τοις άλλοις, η ομάδα του Μεσίνα έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ στο τέλος.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο απίστευτος Σέρχι έβαλε 10 πόντους στο τελευταίο τρίλεπτο κι έτσι έκλεψε τη… δόξα από τον Λουίς Σκόλα που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι αλλά και τον Ντέλα Βάλε ο οποίος έβαλε οκτώ σερί πόντους από το 58-58.

Κλείσιμο
ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ ήταν ο πιο σταθερός παίκτης της Αρμάνι και την κράτησε στα δύσκολα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Μακ δεν βρήκε ρυθμό, ο Άαρον Ουάιτ έπαιξε ελάχιστα και ο Ρολ είχε μόλις δύο καλά λεπτά για την Αρμάνι. Αμπρίνες και Χίγκινς ήταν εκτός ρυθμού για την Μπαρτσελόνα, ομοίως και ο Τόμιτς

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα μεγάλα σουτ της Αρμάνι στο δεύτερο ημίχρονο.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Μπαρτσελόνα «λιποθύμησε» στην τελευταία περίοδο με μόλις 12 πόντους, ενώ η Αρμάνι για τρία δεκάλεπτα είχε κακή επιθετική λειτουργία.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το τρομερό φόλοου κάρφωμα του Ντέιβις στο τρίτο δεκάλεπτο

Τα δεκάλεπτα: 15-20,30-37, 52-58, 83-70

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης