Super league 1, Φερέιρα: Δείξαμε χαρακτήρα-Θέλω να φτιάξω μια θεαματική ομάδα

Super league 1, Φερέιρα: Δείξαμε χαρακτήρα-Θέλω να φτιάξω μια θεαματική ομάδα

Στον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα του παίρνοντας τη νίκη με 3-2 στο Περιστέρι με γκολ στις καθυστερήσεις, στάθηκε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα

fereira
Μεγάλο ματς στο Περιστέρι για την τρίτη αγωνιστική της Super League 1, με τον Ατρόμητο να μην τα παρατάει, να επιστρέφει (2-2) κόντρα στον ΠΑΟΚ που ήταν μπροστά με 2-0 στο 22ο λεπτό αλλά να χάνει το βαθμό στις καθυστερήσεις. Ο Κρέσπο λύτρωσε τον ΠΑΟΚ στο 92’ σε ένα...τρελό παιχνίδι.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Πορτογάλος εξέφρασε την επιθυμία του να φτιάξει μια ομάδα που θα προσφέρει θέαμα και θα βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να βελτιωθεί.  Παράλληλα, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ανέφερε πως στην παρούσα φάση για την ομάδα του μετράει το αποτέλεσμα, μίλησε για την αμυντική συμπεριφορά των παικτών του και εξίρε τους ποδοσφαιριστές του για τα ψυχικά αποθέματα που έδειξαν στο φινάλε και πήραν τη νίκη.
  
Αναλυτικά όσα είπε ο Άμπελ Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου:

«Θα ήθελα για αρχή να πω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια και στον Ατρόμητο για την προσπάθειά του, αλλά και στους διαιτητές που διαχειρίστηκαν πολύ καλά ένα τέτοιο ματς. Ξέρουμε ότι πάνω από όλα είναι το αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε και τον τρόπο που το κάνουμε αυτό. Με όλο το σεβασμό στον αντίπαλο αλλά από το 30’, μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το ματς. Το γκολ πριν από το ημίχρονο, μας έφερε αμφιβολία, αλλά στο ημίχρονο προσπάθησα να τους θυμίσω τη δουλειά μας όλη την εβδομάδα.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, χάσαμε μεγάλη ευκαιρία για το 3-1 και τελικά δεχθήκαμε το γκολ. Μετά κάναμε με τις αλλαγές μας πιο επιθετική την ομάδα. Ήταν ένα ισορροπημένο ματς, αλλά το πιστέψαμε και δείξαμε ψυχικά αποθέματα που μετά την ακύρωση του γκολ του Βαρέλα, φάνηκε ακόμα περισσότερο πόσο το πιστεύαμε. Εκεί δείξαμε και μεγάλη φρεσκάδα», είπε αρχικά.

Για την αμυντική συμπεριφορά: «Από την πρώτη στιγμή έχω νιώσει μεγάλη υποδοχή από όλο τον κόσμο και ευχαριστώ για αυτό. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό να ανταποκριθώ σε αυτή την εμπιστοσύνη. Η δική μου αποστολή είναι φέρω όλο το πακέτο που έχω. Να βγάλω τον καλύτερο εαυτό όλων των παικτών και να κάνω την ομάδα πιο θεαματική. Αυτό είναι κάτι καλό, γιατί θα βοηθήσει και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εγώ αυτό πρεσβεύω, χωρίς βέβαια να ξεχνάω και την άμυνα. Η δική μου φιλοσοφία δεν είναι να περιμένω πίσω για να εκμεταλλευθώ το λάθος του αντιπάλου. Εσείς τι προτιμάτε; Μια ομάδα να προσπαθεί να πετύχει δύο και τρία γκολ ή μια ομάδα να περιμένει; Θέλετε να πείτε ότι αυτό είναι ένα ρίσκο; Όλη η ζωή είναι ένα ρίσκο. Εμείς πρέπει να έχουμε στο μυαλό το καλύτερο δυνατό. Πρέπει να έχουμε θετικά πράγματα και αυτοί που θα είναι γύρω να αισθάνονται κι αυτοί καλύτερα. Αν σκέφτεσαι αρνητικά, σκέφτεσαι άσχημα κι εσύ. Ακόμα και η γυναίκα μου θα φτάσει να υποφέρει».

Για το αν θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να βάζει πάντα περισσότερα γκολ από τον αντίπαλο: «Αν δεν κάνω λάθος ο προηγούμενος προπονητής ήταν δύο χρόνια, κάνοντας αμυντικό ρεκόρ και κάνοντας πολύ καλή δουλειά. Εμένα ο ρόλος μου είναι αυτός. Να βελτιωθεί στα στατικά, που καταφέραμε να βάλουμε γκολ και επιθετικά και αμυντικά. Καταφέραμε να κερδίσουμε, έχοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να κερδίσουμε χρόνο και να βελτιωθούμε».

Για το αν τελικά ότι είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με τον προκάτοχό του και αν πρέπει οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να ξεχάσουν το πέρυσι: «Δεν ξεχνάμε ποτέ. Η περσινή ομάδα έγραψε ιστορία. Τώρα αρχίζουμε κάτι νέο. Αυτό είμαι εγώ. Έτσι πιστεύω πως μπορεί να αποδώσει. Θέλω να δώσω αξία σε όλους τους παίκτες, σε όλο το σύλλογο και σε όλο το θέαμα. Αυτός είμαι εγώ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης