Αναταραχή στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα λόγω... SuperChampions

Αναταραχή στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα λόγω... SuperChampions

Ο Μάνος Σταραμόπουλος αποκαλύπτει το συναγερμό που κτύπησε η Ευρωπαική Ένωση λιγκών σχετικά με πιθανή διεξαγωγή των αγώνων του SuperChampions τα Σαββατοκύριακα από το 2024 και κάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση στην Πορτογαλία!

CL123
Συναγερμό σήμαναν σε όλο το Ευρωπαικό ποδόσφαιρο οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ECA (Ευρωπαική ομοσπονδία συλλόγων) και «ισχυρού άνδρα» της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι για πιθανή διεξαγωγή των αγώνων του νέου SuperChampions από το 2024.

Η Ευρωπαική Ένωση λιγκών (EPFL) που προίσταται ο Σουηδός, Λάρς- Κρίστερ Όλσον (άλλοτε εκτελεστικός διευθυντής της UEFA) κάλεσε για σήμερα τις 35 χώρες- μέλη της, σε έκτακτη συνέλευση στην Λισαβώνα. Μάλιστα στην Πορτογαλική πρωτεύουσα βρίσκεται από χθες και ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκ, Βαγγέλης Μπαταγιάννης.

Οι Λίγκες της Ευρώπης αντιτίθεται στο να αλλάξουν ημέρα διεξαγωγής τα εθνικά τους πρωταθλήματα, καθώς αυτό ενδεχομένως ή και σίγουρα θα σημάνει το τέλος των εγχώριων διοργανώσεων με απρόβλεπτες συνέπειες. Δεν είναι μόνο το οικονομικό μέρος, αλλά πιστεύεται πως αν περάσει αυτό το «απαράδεκτο σχέδιο» όπως μας τόνισε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος της Ευρωπαικής Λίγκας, θα είναι και το τέλος των εθνικών πρωταθλημάτων όπως τα ξέρουμε τώρα. Ο Αντρέα Ανιέλι πρόεδρο και μεγαλομέτοχος της Γιουβέντους, πρόσφατα στο Άμστερνταμ ως πρόεδρος της ECA, είχε αναφερθεί στο νέο SuperChampions που θα ξεκινήσει από το 2024, πάντα υπο την αιγίδα της Ευρωπαικής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, και μάλιστα είχε επισημάνει ότι «θα πρέπει οι αγώνες να διεξάγονται τα Σαββατοκύριακα, που θα έχουν και μεγαλύτερη τηλεθέαση».

Έκτοτε οι δηλώσεις του προκάλεσαν πανικό στην Ευρωπαική Ένωση Λιγκών και κατ επέκταση στις Λίγκες της «γηραιάς ηπείρου».

Στο Ηνωμένο Βασίλειο πρώτα- πρώτα όπου ετοιμάζεται για το περίφημο Brexit (αν τελικά ολοκληρωθεί) και αν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε η Πρέμιερ Λιγκ μία από τις κολώνες της Βρεταννικής οικονομίας θα πληγεί ανεπανόρθωτα. Όλοι μας και περισσότερο οι Άγγλοι ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να διεξάγονται παιχνίδια αντί για το κλασσικό και παραδοσιακό Σάββατο (ή και Κυριακή ορισμένα παιχνίδια), Τρίτη ή και Τετάρτη. Θα πάθει τεράστιο πλήγμα το πλέον συναρπαστικό , ίσως και κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Σπάνια πλέον θα επιθυμεί κάποιος ανά τον πλανήτη να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Μεγάλης κατηγορίας , και φυσικά κανείς δεν θα θέλει της Championship και των άλλων κατηγοριών. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι πριν λίγο καιρό και ενώ αρχικά η κ. Σουζάν Ντίνειτζ είχε δεχθεί να αναλάβει την θέση του αποχωρήσαντα, εκτελεστικού διευθυντού της Πρέμιερ Λιγκ, Ρίτσαρντ Σκούνταμορ στη συνέχεια μελετώντας καλύτερα την υπόθεση του Brexit, έκανε πίσω. Πόσο μάλλον τώρα δεν θα δέχεται κανείς, αν συμβεί το απευκταίο και παρθεί οριστική απόφαση να γίνονται αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τα Σαββατοκύριακα!

Κλείσιμο
Παράλληλα ο πρόεδρος της Ισπανικής, La Liga, Χαβιέ Τέμπας ήταν «πυρ και μανία» με τον Ιταλό ομόλογό του και εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του . Το ίδιο έκανε και ο εκτελεστικός πρόεδρος της Μπουντεσλίγκα, Κρίστιαν Ζάιφερτ : «Εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα καταστραφεί το Ευρωπαικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να κινηθούμε λίαν συντόμως…»

Οπότε η σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην Λισσαβώνα αποτελεί καίριας σημασίας για το μέλλον των Ευρωπαικών πρωταθλημάτων…


Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης